Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σαμαράς ο γκουρού της οικονομίας

Κι όμως ο Αντώνης Σαμαράς, υιοθετεί πλήρως το «αποτέλεσμα» της «απογραφής» του 2004 (έλλειμμα 7%), προκειμένου να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «θωράκισε» την ελληνική οικονομία. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί δήθεν να πάρει αποστάσεις από την «απογραφή» του 2004.
Και τότε, και τώρα, η ίδια υποκρισία, η καταφυγή στο ψεύδος, μόνο που αυτά, επαναλαμβανόμενα, αποτελούν πολιτική κοροϊδία και απάτη. Τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, στις 18 Μαΐου 2009;
«Η ΝΔ θωράκισε τα τελευταία χρόνια την Ελληνική οικονομία. Κι όταν ενέσκηψε η παγκόσμια κρίση, τη βρήκε πολύ πιο ανθεκτική. Το 2004 το έλλειμμα στην Ελλάδα ήταν πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι άλλες χώρες είχαν ελλείμματα μικρότερα του 1%. Σήμερα, μέσα στην διεθνή κρίση και εξ αιτίας της, το δημοσιονομικό μας έλλειμμα υπολογίζεται γύρω στο 4 – 4,5% για το 2009, ενώ στις περισσότερες άλλες χώρες κυμαίνεται από 5 ως 13%! Φανταστείτε: σήμερα, μέσα στην κρίση, η Ελλάδα έχασε λιγότερο έδαφος απ’ ότι οι εταίροι της. Η ΝΔ, πράγματι, θωράκισε την Ελληνική οικονομία. Κι αυτό φάνηκε όταν προέκυψε η διεθνής κρίση».

piazzadelpopolo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου