Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για την ανάδειξη των συνέδρων του κινήματος, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σήμερα στη Δημοκρατική Συμμαχία ψηφίζουμε τους συνέδρους μας, ψηφίζουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα συνέδρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ξεκινάει στις 27 Μαΐου. Για μας είναι μία μεγάλη στιγμή, είναι η αρχή των δημοκρατικών διαδικασιών σε μία καινούργια προσπάθεια, που δεν είναι κόμμα είναι κίνημα με νέες αρχές, νέες ιδέες και διαφορετικές αντιλήψεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μας κάνετε μία δήλωση και για την οικονομία.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έφτασε πλέον η ώρα της αλήθειας. Είναι σαφές ότι η αδυναμία της κυβέρνησης εδώ και ένα χρόνο να προχωρήσει στη μείωση του κράτους και των ελλειμμάτων του, μας έφερε πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας. Σήμερα πλέον κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν είναι η ώρα για κούφια λόγια, είναι η ώρα να συμφωνήσουμε όλοι σε ένα ευρύ πλαίσιο συναίνεσης, σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση αυτών των ελλειμμάτων και την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΟΣ: Για τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας τι έχετε να πείτε;

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η χθεσινή θέση του υπουργού Προστασίας του πολίτη είναι άκρως ανησυχητική. Οι τοποθετήσεις του, οι οποίες θέτουν σε ευθεία αμφισβήτηση μονάδες αστυνομίας οι οποίες έχουν δοκιμαστεί, έχουν θύματα και αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι παίζουν τη ζωή τους, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Εάν δεν καταλάβει ο αρμόδιος υπουργός ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να στηρίξει την αστυνομία υλικά και ηθικά, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας η οποία είναι εκτός ελέγχου -και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο-, τότε ο υπουργός οφείλει να βγει δημόσια να παραδεχθεί την αδυναμία του και να φύγει από τη θέση του.
Το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα δεν έχει πλέον κανένα περιθώριο αναμονής. Οφείλουμε τώρα να προχωρήσουμε, σε συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση έτσι ώστε οι απελάσεις να είναι δυνατές, σε αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας και στη δημιουργία κέντρων τα οποία να μπορούν να φιλοξενήσουν τους λαθρομετανάστες, έτσι ώστε για όσο καιρό μείνουν στην Ελλάδα να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου