Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η αλήθεια για τον Ντομινίκ Στρος-Καν

Όποια κι αν είναι η αλήθεια για την περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν, έχει άμεση σχέση με την κρίση χρέους της Ελλάδας. Βασικά, υπάρχουν τρεις εκδοχές:

Α) Πριν από τη συνάντηση με τους ευρωπαίους και τον Παπακωνσταντίνου, ο Ντομινίκ προσπάθησε να δοκιμάσει στην πράξη την επιμήκυνση. Η αποτυχία του προδικάζει δεινά για τη χώρα μας.
Β) Πριν από τη συνάντηση με τη Μέρκελ, ο Ντομινίκ έπαθε κρίση άγχους. Μέσα στη σύγχυσή του, έμπλεξε το Λεξοτανίλ με το Βιάγκρα και χάθηκε τελείως ο έλεγχος. Και αυτός είναι κακός οιωνός.
Γ) Η κρίση χρέους της Ελλάδας λειτουργεί ως αφροδισιακό για τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, χθες το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη να κυνηγά τον κηπουρό της γύρω από το σπίτι της στο αριστοκρατικό προάστιο του Ντάλεν, στο Βερολίνο. Την ίδια στιγμή, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Αθήνας, οι εκπρόσωποι της Τρόικας επιδίδονταν σε ακατονόμαστες πράξεις, έχοντας προηγουμένως κάνει χρήση της πέμπτης δόσης που κανονικά προοριζόταν για την εξαρτημένη πατρίδα μας. Είναι θετικό ότι ενώ διεγείρουμε τους δανειστές,  η ερωτική μανία τους δεν ξεσπάει σε μας. Αλλά τι θ’ απογίνουμε αν το πάθος τούς αφανίσει; Πώς θα ζήσουμε χωρίς προμηθευτές;

Κουράγιο, Ντομινίκ. Εμείς γνωρίζουμε ότι είσαι αθώος. Αλλά ακόμα κι αν φας τα είκοσι χρόνια που προβλέπει ο αμερικανικός νόμος, δεν πρόκειται να χάσεις επεισόδια. Εμείς θα σε περιμένουμε, εφαρμόζοντας υπομονετικά το Μνημόνιο, να βγεις από τη φυλακή. Και άμα βγεις, τα ξαναλέμε, πώς θα μας σώσεις.
www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου