Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αυτή είναι η Σταλινική ΝΔ...

Υπέρ των κρατικών επιδοτήσεων και κατά της ιδιωτικοποίησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ποιός άλλος;
Η ΝΔ φυσικά!

Με νοοτροπία και ορολογία γνήσιου σταλινικού γκρουπούσκουλου η σημερινή σχετική ανακοίνωση της ΝΝΔ21!
Αντί να αναρωτηθεί γιατί η Ελληνικά ζάχαρη δεν είναι ανταγωνιστική, γιατί συμφέρει να εισάγουμε ζάχαρη και να ευχηθεί την ταχύτερη ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ, αναλώνεται σε μια κρατικιστική ρητορική, που περίτρανα αποδεικνύει πως η ΝΔ είναι εκτός τόπου και χρόνου! 
Διαβάστε την και απολαύστε χάλι από τους νεόκοπους οπαδούς της Παπαρήγα και των Τσιπραλαβάνων:...

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε πλήρη απαξίωση οδηγεί την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της διορισμένης από αυτήν διοίκησης της ATEbank, καθώς τα 2 από τα 3 εργοστάσια της ΕΒΖ, σε Σέρρες και Ορεστιάδα, κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο.
Η «περίεργη» εμμονή στην πολιτική των χαμηλών τιμών για τη φετινή σοδειά τεύτλων – τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές της ζάχαρης βρίσκονται στα ύψη – αποθάρρυνε μεγάλη μερίδα παραγωγών να ασχοληθεί με την τευτλοκαλλιέργεια, με συνέπεια η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης να αναμένεται να κινηθεί στα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Μια παραγωγή, που θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία των δύο εκ των τριών εναπομεινάντων ζαχαρουργείων, φέροντας αντιμέτωπους με το φάσμα της ανεργίας εκατοντάδες εργαζομένους σε αυτά.
Παράλληλα, η χώρα αναγκάζεται να προβεί σε αθρόες εισαγωγές ζάχαρης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της κατανάλωσης, με ενδεχόμενο υψηλό κόστος.
Κανένας λογικός πολίτης δεν μπορεί να αντιληφθεί τί είδους «πολιτική» είναι αυτή, που πλήττει άμεσα το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών και εργαζομένων στα ζαχαρουργεία, συρρικνώνει την εγχώρια παραγωγή και αντικαθιστά την ελληνική ζάχαρη με εισαγόμενη.
Η μόνη λογική εξήγηση είναι πως η «πολιτική» αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την πλήρη απαξίωση της ΕΒΖ, ώστε αυτή να πωληθεί, με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης και ATEbank, 

 κοψοχρονιά».  

atithasos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου