Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Δεν έχω θέση»


«Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας με επιθετικό τρόπο επιφυλάξεις για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός συγκαλούσε συσκέψεις προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα στην οικονομική πολιτική, καθώς, σύμφωνα με την τρόικα, οι επιδόσεις παραμένουν προβληματικές.
Η δήλωση του κ. Λοβέρδου περιγράφει και κάτι ακόμα: τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η οποία επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου (ή ένα νέο Μνημόνιο) θα πρέπει να εγκριθεί από το σύνολο του Υπουργικού και όχι μόνο από τον αρμόδιο υπουργό, τον κ.Παπακωνσταντίνου.
Ταυτοχρόνως πληθαίνουν οι φωνές που καλούν τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα τη διενέργεια άμεσου ανασχηματισμού. Το σενάριο του ανασχηματισμού συνδέεται και με προτάσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης με διευρυμένη κομματική σύνθεση, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που εγείρουν, ανοιχτά πλέον, θέμα εκλογών προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σκηνικό και οι αποφάσεις να έχουν την κάλυψη ανανεωμένης λαϊκής εντολής με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
www.protagon.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου