Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ντ. Μπακογιάννη: «Όχι στην αύξηση της φορολογίας, ναι στη μείωση του κράτους»




Μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είχα μια αναλυτική συζήτηση με τον κύριο πρωθυπουργό για την πορεία της οικονομίας, την πορεία της Ελλάδας που όπως ξέρετε βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Κατέθεσα τις θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι οποίες είναι ότι η Δημοκρατική Συμμαχία συναινεί στη μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους. Το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι το μεγάλο κράτος μας, του οποίου πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος και πρέπει να μειωθεί πάραυτα.
Δεν συμφωνούμε στα θέματα της φορολογίας, διότι πιστεύουμε ότι μία διαφορετική φορολογική πολιτική η οποία δεν επιβαρύνει και δεν εξοντώνει του Έλληνες, θα έχει περισσότερα έσοδα και θα είναι πιο αποτελεσματική.
Σε αυτό το πλαίσιο πρότεινα στον κ. Παπανδρέου να υπάρξει μία κοινή διαπραγμάτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας με την τρόικα, στη βάση μιας πρόταση διαφορετικής φορολογικής πολιτικής, που πιστεύω ότι μετά από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα μπορεί να είναι εφικτή.
Επίσης πρότεινα στον κ. Παπανδρέου για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, να περάσει νόμος για τη μείωση των τριακοσίων βουλευτών σε διακόσιους και την άρση της ασυλίας.
Όλοι μαζί πρέπει σήμερα να δώσουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτή τη μάχη, με μία πολιτική όμως που να είναι αποτελεσματική και να βγάλει τη χώρα από την κρίση στην οποία βρίσκεται, σε ορατό χρονικό ορίζοντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου