Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αθέμιτος ανταγωνισμός το HD της ΕΡΤ

Με μια άκρως παράνομη ενέργεια η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εισάγει στην μετάδοση σήματος υψηλής ευκρίνειας (ΗD) τηλεοπτικά της προγράμματα.

Η ενέργεια αυτή εκτός από παράνομη συνιστά ακραία παραβίαση των συνθηκών ανταγωνισμού, όπως ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ταυτοχρόνως εγείρει θέματα χρηστής οικονομικής διαχείρισης από τη διοίκηση της ΕΡΤ και συγκεκριμένα από τους κυρίους Παπαγεωργίου και Ταγματάρχη.

Πηγές της DIGEA και της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. (Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) αναφέρουν ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς τοποθετείται κάθετα αρνητικά στις αυθαίρετες ενέργειες της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι:...
1. Η εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition) από τα κανάλια της ΕΡΤ συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στους ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

2. Η χρήση της υψηλής ευκρίνειας από την ΕΡΤ σε μια εποχή που οι ιδιωτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι και κλειδωμένοι να εκπέμπουν μόνο σε κανονική ευκρίνεια αποτελεί καταφανώς αλλοίωση των κανόνων της αγοράς.

3. Πόσο μάλλον που όλη αυτή η αυθαιρεσία επηρεάζει τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για την οποία οι ιδιωτικοί σταθμοί καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια και ξοδεύουν πολλά χρήματα ενώ παράλληλα καταστρατηγείται και η εθνική προσπάθεια.

4. Οι διαφορές της ΕΡΤ είναι συνοπτικά:

a. Η χρήση παράλληλα MPEG2 MPEG4
b. Η εκπομπή από κέντρα που δεν προβλέπονται στη μετάβαση του 1ου μπουκέτου της.
c. Η μη συμμόρφωση με την ΚΥΑ για κλείσιμο των αναλογικών συχνοτήτων μέσα από την διαδικασία ανεύρεσης «άλλων συχνοτήτων» για συνέχιση της αναλογικής μετάδοσης και με τον τρόπο αυτό πετυχαίνει παράλληλη εκπομπή.
d. Η ανακίνηση συνεχώς θέματος HIGH DEFINITION
e. Η εκπομπή ραδιοφωνικών σταθμών στο τηλεοπτικό φάσμα της μετάβασης.

atithasos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου