Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Η Ανάσταση δεν πετυχαίνει πάντα

Υπάρχουν κάποιοι στο πολιτικό σύστημα που θεωρούν ότι  μπορούν να έχουν την τύχη του Χριστού. Θα υποφέρουν δηλαδή, θα σταυρωθούν αλλά τελικά θα αναστηθούν και θα δοξασθούν. Γι’ αυτό και το πρώτο τους μέλημα είναι, να μην χάσουν, αυτή την περίοδο της κρίσης, τους κομματικούς τους στρατούς.  Ο ένας «πράσινος» έχει τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο άλλος έχει τους Τραπεζικούς, ο τρίτος τους εργατοπατέρες του ΟΤΕ. Αντίστοιχη είναι η μοιρασιά στο γαλάζιο στρατόπεδο. Άλλος με τους Εφοριακούς, άλλος με τους γιατρούς και άλλος με τους καθηγητές. Υπάρχουν βέβαια και τα κόκκινα και τα ροζ συνδικαλιστικά στρατόπεδα, που μπορεί να μην υπόσχονται κυβερνητική εξουσία εξασφαλίζουν όμως αέρα πρωτοπορίας, ενίοτε και Βουλευτικές έδρες.

Οι συνδικαλιστές διαδηλώνουν, διεκδικούν αλλά και συναλλάσσονται με τους πολιτικούς τους φίλους με τους οποίους άλλωστε συνυπάρχουν στις κορυφές των κομματικών οργάνων. Ενισχύουν τους συμμάχους τους, σαμποτάρουν τους εχθρούς τους και γενικώς συμμετέχουν στο πολιτικό παιγνίδι απολαμβάνοντας τα αντίστοιχα οφέλη. Η κρίση ήταν ο απρόβλεπτος παράγοντας σε αυτό το γαϊτανάκι της αλληλεξάρτησης της πολιτικής με τον συνδικαλισμό. Η προσδοκία όμως όλων είναι ότι την επόμενη μέρα, οι «στρατοί» θα παραμένουν μάχιμοι, γι’ αυτό και η προστασία τους σήμερα είναι κύριο μέλημα του πολιτικού κατεστημένου.
Τελευταίο παράδειγμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ενώ είναι φανερό ότι το συνδικάτο πήρε ούτε λίγο ούτε πολύ 31 εκατομμύρια ευρώ από πράσινους και γαλάζιους διοικητές, κανείς μέχρι σήμερα από τους πολιτικούς που είχαν την εποπτεία της ΔΕΗ δεν βγήκε να ζητήσει συγνώμη ή να απολογηθεί για τις χαριστικές του πράξεις στο συνδικάτο. Η επιλογή και εδώ είναι «σώπα μέχρι να περάσει η μπόρα και άσε τη Μπιρμπίλη, τον Ρακιντζή, κάποιον τρελό τέλος πάντων να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά». Κάποιοι μάλιστα κάνουν και δεήσεις αυτές τις ώρες προσευχόμενοι να μην επεκταθεί ο έλεγχος του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Γιατί βέβαια θα είναι αφέλεια να πιστέψουμε ότι μόνο η ΔΕΗ ενίσχυε τους συνδικαλιστές της και δεν είχαν την ίδια πρακτική όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου αλλά και τους ευρύτερου δημοσίου (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Τράπεζες, ΕΡΤ …).
Και ο κ.Ρακιντζής αν θέλει να είναι δίκαιος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα. Αλλιώς η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σωστά θα τον εγκαλεί  για επιλεκτική εφαρμογή των νόμων. Ας κινηθεί λοιπόν χωρίς να περιμένει την οποιαδήποτε βοήθεια από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Ούτε βέβαια οι σκιώδεις υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας θα του συμπαρασταθούν. Και πολύ φοβάμαι ότι και κανείς άλλος από το κοινοβούλιο δεν θα προστρέξει σε βοήθεια του. Γιατί σας είπα όλοι περιμένουν να περάσει η μπόρα και η Δευτέρα παρουσία να τους βρει ξανά αγκαλιά με τα συνδικαλιστικά τους στελέχη.
www.protagon.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου