Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η Ιταλία δείχνει το δρόμο!

Οι ιταλικές αρχές άρχισαν να διανέμουν προσωρινές βίζες σε χιλιάδες Τυνήσιους μετανάστες, παρά τις έντονες αντιδράσεις της Γαλλίας.

Η Ιταλία, έχει κατακλυστεί από Τυνήσιους και Λίβυους μετανάστες, που καταφθάνουν σαν αποδημητικά πουλιά στο μικρό Ιταλικό νησί της Μεσογείου, την Λαπεντούζα. Μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι, οι Τυνίσιοι κυρίως, φτάνουν στην κοντινή Ιταλία με την σκέψη να περάσουν στην γειτονική Γαλλία όπου υπάρχει σημαντική κοινότητα μεταναστών και.....
η Γαλλόφωνοι Τυνήσιοι θα μπορέσουν ευκολότερα να ενσωματωθούν.

Η Ιταλία άρχισε να χορηγεί βίζες, όχι για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά απλά για να ξεφορτωθεί τους μετανάστες στην Γαλλία. Η Γαλλία, όμως διαφωνεί κάθετα, είχε προειδοποιήσει, από την αρχή των συρράξεων στην Αφρική, ότι μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα........ έκλεινε τα σύνορά της με ελέγχους ''προ Ευρωπαϊκής συνοριακής ένωσης''.

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στη Βεντιμίλια, στα σύνορα της Ιταλίας με τη νότια Γαλλία, χωρίς να μπορούν να περάσουν γιατί η «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» προβλέπει την παραμονή των λαθρομεταναστών στην Χώρα εισόδου τους, αλλά και την μεταφορά όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες πίσω στην χώρα αρχικής εισόδου. Τώρα αυτοί οι μετανάστες απλά αναμένουν να παραλάβουν τα έγγραφά τους.

Αυτό το αναμενόμενο βήμα της Ιταλίας δείχνει το δρόμο και στην Ελλάδα, που θα έχει πλέον ad hoc ''αδειοδοτηθεί'' ώστε να προβεί στην ίδια κίνηση και να αφήσει τους λαθρομετανάστες, που υπάρχουν στην χώρα μας, με το ίδιο τρόπο χορήγησης βίζας να μετακινηθούν στην Γαλλία, στην Αγγλία και στην Γερμανία που είναι και οι πραγματικοί προορισμοί τους.
http://holy-farmaki.blogspot.com/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου