Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Παύεται από Περιφερειάρχης ο Ψωμιάδης

Την παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και την επιβολή ποινής φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, αποφάσισε πριν από λίγο το πενταμελές Εφετείο της Θεσσαλονίκης.
Όπως πρώτο είχε μεταδώσει το parapolitika.gr ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη του και τελικά η έδρα επικύρωσε την εισαγγελική πρόταση.
Αυτή την ώρα επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στο περιβάλλον Ψωμιάδη όπως και στα κεντρική της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού.
Η απόφαση - κόλαφος έγινε δεκτή με...
πολύ αρνητικά συναισθήματα από την πλευρά του περιφερειάρχη.
Για το θέμα θα έχουμε συνέχεια καθώς απεργάζονται διάφορα σενάρια που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε.
Γεγονός όμως είναι το θέμα έχει πολύ ζουμί.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Ψωμιάδης καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο ίδιος δεν έκανε κάποιο σχόλιο μετά την απόφαση και έφυγε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο γραφείο του και συσκέπτεται με τους στενούς του συνεργάτες και τους δικηγόρους τους για την επόμενη μέρα.
Ο γ.γ Μακεδονίας Θράκης- Μακεδονίας Θύμιος Σώκος, σε επικοινωνία που έχουν μαζί του οι δημοσιογράφοι, τούς εξηγεί ότι μόλις πάρει στα χέρια του την απόφαση του Εφετείου στα χέρια του, θα θέσει πάραυτα τον Π. Ψωμιάδη σε αργία. Στη συνέχεια η καταδικαστική απόφαση θα διαβιβαστεί στον υπουργό Εσωτερικών για τις περαιτέρω ενέργειες.
Ωστόσο συνεργάτες του Περιφερειάρχη μας έλεγαν ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με άλλη ιδιότητας, όταν δηλαδή ήταν νομάρχης.Κορυφαίος νομικός πάντως σχολιάζοντας την απόφαση, έλεγε στο kentrinews.gr, ότι για να υπάρξει πλέον απόφαση υπέρ Ψωμιάδη στον Άρειο Πάγο που θα προσφύγει, θα πρέπει να βρεθεί σοβαρό νομικό λάθος στην καταδικαστική γι΄ αυτόν απόφαση.»
Κάτι τέτοιο δεν προκύπτει» τόνισε με νόημα η ίδια πηγή. Τώρα στη Συγγρού δεν άνοιξαν… σαμπάνιες μόλις έμαθαν τα… ευχάριστα, αλλά πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν για «θεία δίκη». Από τους πρώτους που επικοινώνησαν μαζί του, σύμφωνα με το blog taxalia, μετά την καταδικαστική απόφαση, ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Καταπέλτης ο εισαγγελέας
To δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα καθώς κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος, με συνέπεια να παύεται άμεσα από περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Την καταδίκη Ψωμιάδη είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, καθώς τον έκρινε ένοχο για παράβαση καθήκοντος.
Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του τόνισε ότι «από τα στοιχεία προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη». Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην απολογία του ενώπιoν του πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται για παράβαση καθήκοντος.
Ραγδαίες εξελίξεις
Μετά την απόφαση ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος είναι υποχρεωμένος να θέσει τον Π. Ψωμιάδη άμεσα σε αργία (παύει από περιφερειάρχης) ακόμη και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης. Σύμφωνα με το νόμο σ΄ αυτή την περίπτωση η πλειοψηφούσα παράταξη της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κληθεί να εκλέξει νέο περιφερειάρχη.

πηγή: παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου