Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

"Δε μπορώ να υπηρετήσω ένα κόμμα που έχει χάσει τους σκοπούς και την ιδεολογία του"... Ακατάσχετη η αιμορραγία της ΝΝΔούλας!...!

Αποχώρησε από τη ΝΝΔ του Σαμαρά ο Γραμματέας ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, Μιχάλης Τσάγκας, αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή παραίτησης:

Υπήρξα ενεργό μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας από τα φοιτητικά μου χρόνια σαν... Ενεργός Δαπίτης και μετέπειτα σαν μέλος και εν ενεργεία γραμματέας της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Έχω υπηρετήσει την πάλαι ποτέ μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις, χωρίς να περιμένω κανένα αντάλλαγμα για την προσφορά μου αυτή.

Θεωρώ όμως ότι πλέον δε μπορώ να υπηρετήσω ένα κόμμα που έχει χάσει τους σκοπούς και την ιδεολογία του. Η Νέα Δημοκρατία όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εδραίωσε την ιδεολογική της κυριαρχία στις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και είχε φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Είναι πραγματικά λυπηρό, ότι το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα δεν ακολουθεί πλέον φιλοευρωπαϊκή πολιτική.

Δυστυχώς σήμερα η νέα ηγεσία περιχαρακώνει και συρρικνώνει το κόμμα, λαϊκίζει επικίνδυνα και αποδομεί τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Πλέον δε θεωρώ ότι οφείλω ουδεμία αφοσίωση στη νέα Νέα Δημοκρατία, η οποία αγνοεί, υπονομεύει ή κι ακόμα προσπαθεί να «πνίξει» τις επίπονες προσπάθειες και τους αγώνες στελεχών και οπαδών της, πετώντας παράλληλα από το παράθυρο βασικές ιδεολογικές αρχές που έκαναν τη Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο κόμμα.

Τιμώ και σέβομαι τους φίλους και τους συναγωνιστές με τους οποίους μοχθήσαμε, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε, γελάσαμε και κλάψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια για τη Νέα Δημοκρατία και θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς όλους τους. Δεν μπορώ να αγωνίζομαι για μια παράταξη που έχει χάσει τον πολιτικό της προσανατολισμό, για μια παράταξη που έχει μηδενιστικές τάσεις προς τους αγώνες όλων αυτών που είχαν δώσει εαυτόν, για να αγγίξει το ιστορικό ποσοστό του 47%.

Τέλος, δεν θα γίνω συνεργός αποσιωπώντας την αλήθεια και επιτρέποντας έτσι σε μια παρέα ανθρώπων που μέχρι πρότινος πολέμησαν και πλήγωσαν την παράταξη να την διοικούν σήμερα. Παραμένω ελεύθερος και πιστός στις φιλελεύθερες πολιτικές αρχές μου και λυπάμαι που τόσα χρόνια αγώνων κατά την πορεία προς μία πιο ελεύθερη κοινωνία κατέρρευσαν μέσα σε λίγους μήνες αφήνοντας πίσω μόνο όμορφες αναμνήσεις.

Παραιτούμαι από την θέση του γραμματέα καθώς και από το εκτελεστικό σώμα της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και παρακαλώ όπως με διαγράψετε οριστικά από τα αρχεία μελών της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
defrejus.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου