Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Στους δρόμους μαζί και στο ταμείο χώρια

Tου Πασχου Μανδραβελη
Θα συναντηθούμε στους δρόμους» κραυγάζουν με κάθε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, που ανακαλύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι «συνωμοσίες» για να κάμψουν την αγωνιστικότητά τους. Να συναντηθούμε, λοιπόν στους δρόμους, μόνο που υπάρχει μια μικρή διαφορά. Οι απλοί Ελληνες πολίτες έχουν δουλειές και δεν προλαβαίνουν. Οι συνδικαλιστές πληρώνονται από τους πολίτες για να σχολάζουν στη ΔΕΗ και μερικές φορές να βρίσκονται στους δρόμους.
Και δεν πληρώνονται απλώς από τη ΔΕΗ, τη ρημάζουν. Πέρα από τους μισθούς, έχουν και διάφορα μπόνους· και δεν μιλάμε για τα εξωτικά ταξιδάκια που κάνουν εξόδοις ημών των πολιτών. Πληρώνονται αδρά και έξτρα για να συμμετέχουν και σε διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών οργανισμών που επίσης δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ποιοι πληρώνουν...
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο που δημοσιεύτηκε σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης της Κοζάνης τέσσερις μισθωτοί συνδικαλιστές της ΔΕΗ (πράσινοι και γαλάζιοι) από την περιοχή είναι μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ. Για να συμμετέχουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Δ. Σ. των Ταμείων πήραν από τη ΔΕΗ την περίοδο 1/10/2008 - 31/12/2010 μόνο για εκτός έδρας 365.542 ευρώ. Ενας μόνο από αυτούς πληρώθηκε σε 26 μήνες 139.900 ευρώ! Δηλαδή πήρε 14.676 ευρώ το 2008, 64.452 ευρώ το 2009 και 51.787 ευρώ το 2010. Δεν μιλάμε για μισθούς (που κανείς Ελληνας πολίτης και μέτοχος της ΔΕΗ δεν γνωρίζει), ούτε αναφερόμαστε σε υπερωρίες, νυχτερινά, εκτός έδρας κ. ά. (που κανείς πάλι μέτοχος της εταιρείας δεν γνωρίζει). Τα 5.400 ευρώ ανά μήνα του 2009 είναι επιπλέον των μισθών, υπερωριών και επιδομάτων! Να σημειώσουμε εδώ ότι αυτά είναι μόνο τα οδοιπορικά που πλήρωσε η ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές πληρώνονται και αποζημιώσεις συμμετοχής στο Δ. Σ. από τα Ταμεία.
Αν κάποιος βγάζει τόσα λεφτά μόνο για εκτός έδρας και για να μη δουλεύει, φυσικό είναι να έχει αναπτυγμένο το ένστικτο της αγωνιστικότητας. Σκεφθείτε να μπει κανένας μη κυβερνητικός (και συνεπώς μη εκβιάσιμος από τους συνδικαλιστές) μέτοχος! Αμέσως θα αναρωτηθεί: χρειάζεται να πληρώνω 365.000 ευρώ μόνο οδοιπορικά σε κάποιους για να συμμετέχουν στο Δ.Σ. των ασφαλιστικών Ταμείων; Ολόκληρη δικηγορική εταιρεία θα μπορούσε να στήσει η ΔΕΗ για να εκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι σε όλα τα Δ. Σ. του κόσμου.
Είναι φυσικό κι επόμενο να φωνασκεί η ΓΕΝΟΠ. Είναι πολλά τα λεφτά! Αλλά είναι και μεγάλη η υποκρισία τους σε βάρος ημών που τους πληρώνουμε. Δεν μπορεί δηλαδή να αρμέγεις τους μετόχους - πολίτες και ταυτόχρονα να ανακοινώνεις ότι «ο αγώνας μας δεν αφορά τους εαυτούς μας. Ο αγώνας μας είναι για τον φτωχό καταναλωτή» (ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ 19.4.2011). Βασικά ο αγώνας τους αφορά τον πλούσιο συνδικαλιστή...
Επειδή λοιπόν αυτή η κοροϊδία πρέπει να τελειώνει, εμείς οι μέτοχοι πρέπει να ρωτήσουμε τον πρόεδρό της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό: 1) Πόσους συνδικαλιστές σιτίζει η επιχείρηση χωρίς να δουλεύουν; 2) Πόσες είναι οι συνολικές αποδοχές τους από τη ΔΕΗ· με υπερωρίες, νυχτερινά κ. λπ. 3) Τι άλλες έξτρα απολαβές τους δίνει, όπως π. χ. οδοιπορικά; Αναμένουμε απαντήσεις· να είναι όμως διεξοδικές και όχι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε με τους συνδικαλιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου