Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Οι ανοησίες περί αναδιάρθρωσης ή στάσης πληρωμώντου Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Ακούγοντας διάφορους αφελείς να υποστηρίζουν ΣΗΜΕΡΑ στάση πληρωμών η αναδιάρθρωση του χρέους, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Πρώτον, διότι όλοι είναι οπαδοι του κρατισμού και των οποίων οι ιδέες και οι "κοινωνικές ευαισθησίες" (να μοιράζουν δηλ χρήματα που δεν υπήρχαν) μας έφτασαν στα σημερινά χάλια. Κι έπειτα επειδή εισηγούνται βήματα προς μεγαλύτερη ακόμη καταστροφή.

Ποιός είπε πως αν σταματήσουμε να πληρώνουμε χρέη είμαστε οκ; Αν υποθέσουμε - που δεν είναι βέβαια ακριβές - πως τα έσοδα από φόρους ισούνται με δαπάνες μισθών του κυρίως δημοσίου και συντάξειων (τα λόγια των γνωστών φωστήρων), τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:...
Ποιός θα πληρώσει μισθούς και δαπάνες των ελλειμματικών ΔΕΚΟ; 
Πως θα καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων, πανεπιστημίων, Δήμων, φορέων κοινωνικής προστασίας, μουσείων, σταδίων, επιδοτούμενων συγκοινωνιών, αγροτών κλπ, κλπ. 
Τι θα γίνει με εισαγωγές φαρμάκων, τροφίμων και ενέργειας (πετρέλαιο, βενζίνες, θέρμανση, ηλεκτρισμός κλπ);

Εξυπακούεται πως για μεγάλο διάστημα κανείς δεν θα μας δανείζει, ενώ κάποιος θα πρέπει να βρεί τρόπο να καλύψει τις ζημιές Τραπεζών (για να μην χαθούν οι καταθέσεις του κοσμάκη) και ασφαλιστικών ταμείων, που θα δούν άξαφνα τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους να μηδενίζονται η (στην περίπτωση αναδιάρθρωσης) να κουρεύονται. Δύσκολα τα πράγματα, ε; Κι όχι τόσο απλά, όσο κάποιοι φωστήρες τα εμφανίζουν.

Μοναδική λύση είναι η μείωση δαπανών (κατάργηση άχρηστων κρατικών φορέων) για να κοπεί το έλλειμμα, η μείωση φόρων και η κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών - για να έλθουν επενδύσεις και να υπάρξει επι τέλους ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου