Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΩΣ ΤΟ 2016

Το ΔΝΤ προέβλεψε πως η οικονομία της Κίνας θα ξεπεράσει την ομόλογό της αμερικανική το 2016.Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, η κινεζική οικονομία θα αυξηθεί από 11,2 τρισ. δολ. το 2011 σε 19 τρισ. δολ. το 2016, αναφέρει η εφημερίδα The Daily Mail. Η επέκταση της κινεζικής αγοράς θα τερματίσει...
την "Αμερικανική Εποχή" μία δεκαετία πιο πριν απ' ότι περίμεναν οι περισσότεροι αναλυτές.
Ωστόσο, αρκετοί πολιτικοί ισχυρίζονται πως η τεχνολογία του Πεκίνου υστερεί σημαντικά και μεγάλο μέρος της Κίνας συνεχίζει να ζει μέσα στη φτώχεια. Επίσης, βρίσκεται πίσω από τις ΗΠΑ σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ.Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία πως στην σύγχρονη εποχή καμία άλλη χώρα εκτός από την Κίνα δεν έφθασε τόσο κοντά στο επίπεδο που βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ. Η Κίνα επιταχύνει προς την κατεύθυνση των ΗΠΑ με αξιοσημείωτη ταχύτητα.
Μόλις 10 χρόνια πριν, η αμερικανική οικονομία ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη αυτής της Κίνας. Η ετικέτα ''Made In China'' έγινε συνώνυμη με τη διάθεση σημαντικά φθηνών και προσιτών σε όλους προϊόντων, ακόμη και εάν η ποιότητα και η ηθική πίσω από αυτά είναι αμφισβητήσιμη.
Αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές των προϊόντων αυτών είναι οι ΗΠΑ. Η ανακοίνωση για το ορόσημο του 2016 ξάφνιασε πολλούς αναλυτές, πολλοί από τους οποίους έλπιζαν πως οι ΗΠΑ θα άντεχαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 2020. 
fimotro.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου