Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Αθήνα, 13 Απριλίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: «Τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων»

         Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση

«Με όσα αναγράφει ο τύπος για χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ, για απώλεια των σχετικών στοιχείων και εσωτερική έρευνα που διεξάγεται στη ΔΕΗ, αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τις οποίες επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας για το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης -που δεν υπάρχει ακόμα-  πιστεύουμε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Δικαιοσύνη.
Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υποχρεώνεται να περιορίσει το επίπεδο ζωής του, κανείς -ούτε τα ισχυρά κρατικομονοπωλιακά συνδικάτα- δεν μπορεί να είναι υπεράνω των νόμων».
 
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΓΗ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα Τίνα Μπιρμπίλη
Σύμφωνα με καταγγελίες αρμοδίων και σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ προκύπτει ότι κλάπηκαν έγγραφα και στοιχεία που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οι οποίες ελέγχονται από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη νομιμότητα τους. Η ΔΕΗ αναφέρεται ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα, αν και η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή και θα έπρεπε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη.
Ερωτάται η κ. Υπουργός:
1) Αν όταν έστειλε τα στοιχεία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης γνώριζε ότι είχαν κλαπεί στοιχεία που αφορούν τις χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;
2) Αν προτίθεται να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί και η κλοπή των συγκεκριμένων στοιχείων και της συνολικής υπόθεσης των χρηματοδοτήσεων;
Η βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου