Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue


"Η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος" δήλωσε ο κ. Μαυρής"Η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος" δήλωσε ο κ. Μαυρής
Τη «ληξιαρχική πράξη θανάτου» της μεταπολιτευτικής περιόδου καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue, τα ευρήματα της οποίας θα παρουσιάσει αναλυτικά η Καθημερινή της Κυριακής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής έκανε λόγο στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» για πολλαπλές ανατροπές σε κοινωνικό και πολιτικό πεδίο.

«Είναι τέτοια τα στοιχεία που φαίνεται ότι κλείνει μία περίοδος της μεταπολίτευσης. Η κοινωνική επιρροή και των 2 μεγάλων κομμάτων είναι κάτω από 40% με 35% του εκλογικού σώματος, κάτι πρωτοφανές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρής.

Ο κ. Μαυρής έκανε λόγο για απόρριψη των κομμάτων και πολιτική μετατόπιση της κοινής γνώμης.

«Θα ενισχυθεί το κίνημα των ‘Αγανακτισμένων’. Πάνω από 2 εκατ. κινητοποιούνται πανελλαδικά» εκτίμησε. Η Public Issue έχει στο Βαρόμετρο ειδική ενότητα για τους «Αγανακτισμένους».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι υπάρχει διχασμός της κοινής γνώμης, με διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση και φορέα, με την πλειοψηφία των πολιτών να τάσσεται πάντως κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, δήλωσε ότι μία κυβέρνηση που είναι σε ελεύθερη πτώση και καταρρέει δεν μπορεί να θέτει εκβιαστικά διλήμματα. «Μπορεί να μετατραπεί το ερώτημα σε ψήφο διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης. Θα δημιουργηθεί τεράστια πόλωση» προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου