Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ψυχρολουσία Αντωνάκη από την Ιταλική "Il sole 24ore"


In Grecia il leader dell'opposizione promette il taglio delle tasse, ma poi confida: è solo propaganda
Και οι Ιταλοί ξεφωνίζουν τον Αντωνάκη. Στην ηλεκτρονική έκδοση της Ιταλικής εφημερίδας "Il sole 24ore" αποκαλύπτεται η πολιτική του αρχηγού της ΝΝΔ21.

Το πλήρες κείμενο στα Ιταλικά μπορείτε να το βρείτε στον ανωτέρω σύνδεσμο, ενώ μετάφραση στα Ελληνικά των σημαντικότερων σημείων σας παρουσιάζουμε εδώ:...

" - Στην Ελλάδα ο αρχηγός της αντιπολίτευσης υποσχεται μείωση φόρων αλλά εμπιστευτικά λεει: απλή προπαγάνδα είναι...

- Ο Σαμαράς ποντάρει σε ενα επικίνδυνο παιχνίδι παίζοντας το χαρτί του λαικισμου: αντιτίθεται στο επιπεδο λιτότητας που επιβάλλεται απο την Ε.Ε και το ΔΝΤ ζητώντας μάλιστα να μειωθούν οι φόροι σε μια χρονική στιγμή που η χώρα πρεπει να ιδιωτικοποιήσει (αρα και να πουλήσει τα οικογενειακά κοσμήματα) για να μπορεσει να πληρώσει το δημόσιο χρεός που φτάνει το 150% του ΑΕΠ. Μια πρόταση ανεύθυνη. 

- Σύμφωνα με ανεπισημες πηγές απο το Παρίσι ο Σαμαρας εξομολογήθηκε στον Πρωθυπουργό Φιγιόν στη συνάντηση που είχαν την προηγουμενη Τεταρτη πως ζητά τη μείωση των φόρων για εκλογικούς λόγους αλλά να μείνουν ήσυχοι, μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία δεν θα προβεί σε τετοια ενέργεια.

- Η πολιτική ειναι η τέχνη του εφικτου, αλλα ο Σαμαρας που παρελαβε την αρχηγία απο τον Καραμανλη, ο οποιος παρελαβε τη χώρα με 160 δις χρεος και μετα απο 4 χρονια την παρεδωσε με 300 δις χρεος, δεν εχει μαλλον συνειδητοποιήσει πως θετει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αθήνας και του Ευρώ. Είναι πραγματικά ανεύθυνο να παιζει κανεις με τη φωτιά, σε μια στιγμή που για να κερδίσει εύκολες συνεναισεις χρησιμοποιεί τον λαικισμό με την κρυφή πρόθεση να δυσκολέψει την κυβέρνηση στη δυσκολότερη κρίση μεταπολεμικά.

- Σε αυτή τη συγκυρία ο Σαμαράς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση μαζι με τον Παπανδρεου, και αφ'ής στιγμής περασει η επείγουσα οικονομική κατάσταση να "θέσει υποψηφιότητα" για να πάρει την θέση που κατέχει τώρα ο σοσιαλιστής αρχηγος. Αλλιώς κινδυνέυει να βρεθει αντιμέτωπος με τα ερείπια της χώρας"  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου