Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Mέρκελ, Σόιμπλε: Καλούν βουλευτές να στηρίξουν τη νέα βοήθεια σε Ελλάδα

Στα 90 δισ. ευρώ προσδιορίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών το ύψος ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα μέχρι το 2014, με συμμετοχή και ιδιωτών επενδυτών.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησαν από τους βουλευτές της συμπολίτευσης να στηρίξουν ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τους ιδιώτες επενδυτές.
Η κ. Μέρκελ στηρίζει τη σχετική πρόταση - «ήπια αναδιάρθρωσης» με επταετή επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων - που έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με την επιστολή του σε ΕΚΤ, ΔΝΤ, Κομισιόν και τους υπόλοιπους ομολόγους του της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει από τις χθεσινοβραδινές συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων των τριών κυβερνητικών κομμάτων CDU, CSU, FDP. Αντικείμενο των συνεδριάσεων αυτών ήταν η νέα έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα.
Ο κ. Σόιμπλε προσδιόρισε στα 90 δις το ύψος ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα μέχρι το 2014.
Ταυτόχρονα η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται να προειδοποίησε ότι μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας θα θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση στην Ισπανία και Ιταλία, ενώ κάλεσε την Ελλάδα να μεταρρυθμίσει το φορολογικό της σύστημα. «Εάν δεν τεθούν νέες προϋποθέσεις στην Ελλάδα θα σταλεί ένα κακό μήνυμα σε Πορτογαλία και Ιρλανδία», είπε η κ. Μέρκελ σύμφωνα με συμμετέχοντες στη συνεδρίαση.
Η καγκελάριος κάλεσε τους βουλευτές να καταθέσουν ανοιχτά τις απόψεις τους για να συνδιαμορφώσουν τη διαπραγματευτική θέση της Γερμανίας στο συμβούλιο των υπ. Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 20 Ιουνίου και στο Συμβούλιο κορυφής της ΕΕ στις 24 Ιουνίου.
Σήμερα οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες θα οριστικοποιήσουν το περιεχόμενο του ψηφίσματος που θα προωθήσουν προς έγκριση στο Μπούντεσταγκ (Ομοσπονδιακή Βουλή) αύριο Παρασκευή.

www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου