Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συναίνεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνέστησε ο Κων. Μητσοτάκης

Ο Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο, χρειάζεται παρέμβαση Καραμανλή, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Τη συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων και την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για να αλλάξει στάση η Νέα Δημοκρατία και για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στους «Νέους Φακέλους» και τον Αλέξη Παπαχελά.
«Η ΝΔ έχει χρέος να φανεί χρήσιμη. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε στραβό δρόμο. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
«Έχω την αίσθηση ότι δεν έγινε καμία συζήτηση, δεν συνήλθε η ΚΟ για να πάρουν όλοι θέση. Και τα δύο μεγάλα κόμματα γίνονται φέουδα του αρχηγού, προσωποπαγή», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν κάνει για πρωθυπουργός, αυτόν όμως επέλεξε ο ελληνικός λαός. Το σέβομαι, κατά συνέπεια με αυτόν θα πορευτούμε».
Για τους «Αγανακτισμένους» είπε ότι δεν έχουν συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα. Το «δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» δεν είναι για να το πάρει κανείς σοβαρά σημείωσε. «Εάν δεν μας δανείσουν, δεν μπορούμε να κλείσουμε προϋπολογισμό. Αν γυρίσουμε και στη δραχμή θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε συνάλλαγμα και θα έχουμε έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης» δήλωσε.
Για την απόφαση των «Αγανακτισμένων» να κυκλώσουν την Τετάρτη τη Βουλή, είπε ότι πρέπει να μείνει ανοιχτή. «Αλίμονο αν δεν μείνει ανοιχτή. Αν αμφισβητείται το Κοινοβούλιο έχουμε στάση. Πιστεύω ότι δεν θα συμβεί τίποτε και το Κοινοβούλιο θα λειτουργήσει κανονικά» εκτίμησε.
«Αν μαζευτούν 200.000 δεν σημαίνει ότι η δημοκρατία θα πάψει να λειτουργεί. Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές, θα είναι δική της απόφαση», δήλωσε.
Το μεγάλο πρόβλημα, πρόσθεσε, δεν είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς έχουν κοινά σημεία: και τα δύο μία πτέρυγα υπευθύνων και μία πτέρυγα λαϊκιστών. «Θα αντιπαρατεθούν οι υπεύθυνοι και οι λαϊκιστές», είπε και ευχήθηκε να υπερισχύουν οι υπεύθυνοι.
Ο κ. Μητσοτάκης διαμαρτυρήθηκε, επειδή καταδικάζουν συλλήβδην όλους τους βουλευτές κλέφτες. «Οι Έλληνες πολίτες τους ψήφισαν και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τίμιοι» είπε.

www.kathimerini.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου