Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Περιζήτητη η Ντόρα στις Βρυξέλλες...

Του Κώστα Ζωγράφου

Από τους λίγους πολιτικούς αρχηγούς -για την ακρίβεια η μόνη, αν εξαιρέσει κανείς τους δικομματικούς- που βγαίνει εκτός Ελλάδας και μιλάει στα διεθνή ΜΜΕ. Τα ξένα δίκτυα διψούν για συνεντεύξεις από έλληνες πολιτικούς, πέραν των κυβερνητικών και η ζήτηση για συνεντεύξεις είναι μεγάλη. Αποτέλεσμα αυτής της λειψυδρίας πολιτικών αντιπροσώπων -αλλά και ένδειξη της ανυπαρξίας ελλήνων πολιτικών στις Βρυξέλλες- είναι να κυνηγούν (κυριολεκτικά) στο δρόμο την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ για μία δήλωση κατά τη παραμονή της στη πόλη.
57 δημοσιογράφοι ξένων Μέσων, παρευρέθησαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η κ. Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων Ευρώπης και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στην ευτυχή γι᾽ αυτή θέση να...
παραχώρησει 10 συνεντεύξεις σε γερμανικά, γαλλικά και άλλα Μέσα.
Την ίδια στιγμή, το 3ο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κόμμα, οι Φιλελεύθεροι, υιοθέτησε τη πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για ένα εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο μετά τη πρωινή συνεδρίαση, όπου μίλησαν περίπου 17 ευρωβουλευτές. Εκεί, εγκρίθηκε ένα πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης κι συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων: 30 δισ. ευρώ ως σχέδιο Marshal για επενδύσεις, εγγυήσεις από ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για ιδιωτικές επενδύσει, μείωση του επιτοκίου δανεισμού στα επίπεδα του IMF (3,5%). 
Βασικό στοιχείο που έθιξαν όλοι οι ευρωπαίοι ομοϊδεάτες της ΔΗΣΥ είναι να υπάρξει συναίνεση πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές σημείωσαν το πρόβλημα της Ευρώπης να δείξει αλληλεγγύη από την πρώτη στιγμή στην Ελλάδα. Όλοι συμφώνησαν στην έλλειψη ηγεσίας σε Ελλάδα κι Ευρώπη. 
Πριν λίγο, ολοκληρώθηκε συνάντηση μισής ώρας με τον Όλι Ρεν, όπου παρουσίασε την πρότασή της η κ. Μπακογιάννη, εντυπωσιάζοντάς τον. Ο κ. Ρεν επιφυλάχτηκε να επεξεργαστεί με τους συνεργάτες του τις συγκεριμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου