Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ε.Ε: Υιοθετούν την πρόταση Μπακογιάννη οι Φιλελεύθεροι

Την εναλλακτική πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρας Μπακογιάννη για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση υιοθέτησε η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε δηλώσεις της στις Βρυξέλλες η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση από τους Φιλελεύθερους των προτάσεων της ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη, πρόκειται για μια προσέγγιση διαφορετική από αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση, με την οποία απορρίπτεται, σε γενικές γραμμές, η λογική της μείωσης των δαπανών από το δημόσιο τομέα και της αύξησης της φορολογίας και των εσόδων.
Αναλυτικότερα, υιοθετήθηκε από τους Φιλελεύθερους η πρόταση της ΔΗΣΥ για τη δημιουργία εθνικού ταμείου για στήριξη των επενδύσεων στην Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθεί με το 25% των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις. Το υπόλοιπο 75% των εσόδων αυτών θα προορίζεται για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους. Αναλύοντας την πρόταση της ΔΗΣΥ, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο επενδύσεων με μείωση του φορολογικού βάρους επί των επιχειρήσεων, να προβλεφθεί ένα πακέτο ύψους 30 δις. ευρώ από την ΕΕ, να υπάρξουν εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων για νέες ιδιωτικές επενδύσεις και να αποφασιστεί νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας στα επίπεδα του ΔΝΤ, δηλαδή περίπου 3,5%.
Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στην ανάγκη πολιτικής συνεννόησης στην Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι στην περίπτωση της χώρας μας «απαιτείται πρωτίστως ευρωπαϊκή ηγεσία αλλά παράλληλα και ελληνική ηγεσία».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα συναντηθεί στις 15.15 ώρα Ελλάδας με τον επίτροπο οικονομίας Ολι Ρεν στον οποίο, όπως δήλωσε, προτίθεται να μεταφέρει το αίτημά της για «διόρθωση των αδικιών» στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμού Προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου