Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πολιτική συναίνεση ζητά η Κριστίν Λαγκάρντ

Έκκληση για τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας απηύθυνε από το Πεκίνο η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών.
Έκκληση για τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους, όπως συνέβη με τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας, απηύθυνε σήμερα από το Πεκίνο η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ.
«Ένα από τα ισχυρά σημεία της Πορτογαλίας, που ελπίζω ότι η Ελλάδα θα μιμηθεί, είναι ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα της Πορτογαλίας ένωσαν τις δυνάμεις τους συμμαχώντας», τόνισε η Λαγκάρντ, η οποία επισκέπτεται το Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει υποστήριξη της Κίνας στην υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Αντίθετα με την Ιρλανδία ή την Ελλάδα, στην Πορτογαλία τα μεγάλα κόμματα δεσμεύτηκαν να σεβαστούν απολύτως τους όρους του δανείου των 78 δισεκατομμυρίων που χορήγησαν στη χώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα την εφαρμογή ενός αυστηρού προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων.
«Αυτό είναι σημαντικό για να οικοδομηθεί και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου τερματίζοντας την επίσκεψή της στην Κίνα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι το οικονομικό βάρος των τριών ευρωπαϊκών χωρών που έχουν προσφύγει ως τώρα στο ΔΝΤ για να αντιμετωπίσουν το δημοσιονομικό έλλειμμά τους είναι περιορισμένη.
«Μαζί, αντιπροσωπεύουν το 6% του ΑΕΠ της ζώνης ευρώ», υπενθύμισε.
Η Λαγκάρντ αναμένεται αύριο στη Λισαβόνα, όπου θα συναντηθεί με τους διοικητές αφρικανικών κεντρικών τραπεζών στο πλαίσιο της εκστρατείας της για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου