Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε»


Perierga.gr - "Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε"Το περιοδικό «Time» προτρέπει τους Αμερικανούς τουρίστες να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. «Η κίνηση αυτή θα λειτουργήσει ως διέξοδο για τη χώρα», σημειώνει το άρθρο. Συρρέουν οι Ελβετοί τουρίστες.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, όπου ακόμα και οι Γερμανοί, που «ορκίζονταν» να μην δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την «πεινασμένη» Αθήνα να πτωχεύσει.
Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. «Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15-20% του ΑΕΠ της αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά εμπόδια στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.
Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το Time, ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.
Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -αν και η κοινή τους γνώμη είναι πολύ λιγότερο ανθελληνική σε σχέση με τη γερμανική- που αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα κατακλύσουν κυρίως την Κρήτη και τη Σαντορίνη.
Tέλος, προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση που μπορεί να επιφέρει μια ελληνική χρεοκοπία.
Perierga.gr - "Κάντε διακοπές στην Ελλάδα για να τη σώσουμε"
Οι Ελβετοί ψηφίζουν Ελλάδα
Οι εφημερίδες της Γενεύης «Tribune de Geneve» και της Λοζάνης «24 heures» δημοσιεύουν σήμερα ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών φέτος το καλοκαίρι, στο οποίο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς.
Το άρθρο, που συνοδεύεται από δύο μεγάλες φωτογραφίες, μια από την Ακρόπολη και δεύτερη από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι – με το ισχυρό ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου – ένας Ελβετός τουρίστας φέτος το καλοκαίρι μπορεί να εξασφαλίσει πολύ ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.
Στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ισπανίας, που το 2010 είχαν μια άσχημη χρονιά λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις που δεν θα έδιναν υπό ομαλές συνθήκες. Ειδικότερα, στην Ελλάδα η μείωση των τιμών φθάνει και μέχρι το 30%, έναντι της περυσινής χρονιάς, χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%, όπως αναφέρει στην εφημερίδα το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας Hotelplan.
Η Ισπανία και η Κύπρος εμφανίζονται, επίσης, ως μεγάλοι κερδισμένοι της τουριστικής περιόδου, ενώ Τουρκία επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η ζήτηση για την Τυνησία και την Αίγυπτο καταγράφει κατακόρυφη πτώση, ενώ και η Αμερική γίνεται ελκυστική λόγω της πρόσφατης ανόδου του ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου.
πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου