Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ντ.Μπακογιάννη: Πολιτικές και όχι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Αντ.Σαμαρά

Για μεγάλες πολιτικές διαφορές, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο επανένωσης της κεντροδεξιάς, ενώ άσκησε νέα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο όπως διευκρίνισε, οι διαφορές της «είναι πολιτικές και όχι προσωπικές».
Για μεγάλες πολιτικές διαφορές στα κόμματα της κεντροδεξιάς, έκανε λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο επανένωσης του χώρου, ενώ άσκησε νέα κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον οποίο όπως διευκρίνισε, οι διαφορές της «είναι πολιτικές και όχι προσωπικές».
Σε συνομιλία που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες στα γραφεία του κόμματός της, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν έχει καταλάβει τις θέσεις της ΝΔ σε μία σειρά από θέματα. «Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ακούω μία άποψη και Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο άλλη», είπε συγκεκριμένα και υποστήριξε πως «αυτό οφείλεται στη λογική ότι θέλουμε να εισπράξουμε και από το χωροφύλακα και από τον αστυφύλακα».
Σε ερώτηση πως σχολιάζει το γεγονός ότι ο αρχηγός της ΝΔ δηλώνει πως η επιμήκυνση και μόνο δικαιώνει το «όχι» στο μνημόνιο, απάντησε λέγοντας πως είναι «περίεργο για άνθρωπο που έχει διατελέσει ευρωβουλευτής, να είναι τόσο μακριά από το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».
Σε ό,τι αφορά στη θέση του κ. Σαμαρά για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο σημείωσε ότι «έχει όση αξία έχει κι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία».
Αναφερόμενη εξάλλου στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, παρατήρησε χαρακτηριστικά ότι είναι η μόνη «που δεν φτύνει τους ανθρώπους, που δεν είναι πια στην εξουσία», ενώ επισήμανε ότι είναι θέμα του κ. Καραμανλή το πότε θα αποφασίσει να μιλήσει, λέγοντας πως ο «καθένας διαχειρίζεται την ιστορία του με απόλυτα δικά του κριτήρια».Επισήμανε επίσης πως σέβεται την επιλογή του Κώστα Καραμανλή και δεν τη σχολιάζει.
Παράλληλα, χαρακτήρισε στρατηγικό και πολιτικό λάθος της ΝΔ, το θέμα της παραπομπής του Κώστα Σημίτη, τονίζοντας ότι για να παραπεμφθεί ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις, που τον αφορούν και «όχι γενικώς ότι συνεργάτες του έχουν κάνει λαδιά, που στην περίπτωση αυτή είμαι σίγουρη ότι έχουν κάνει». Πρόκειται για στρατηγικό λάθος, πρόσθεσε, καθώς, όπως είπε, στόχος μιας κεντροδεξιάς παράταξης είναι το Κέντρο και «αυτοί που ψήφισαν Σημίτη και Καραμανλή σήμερα έχουν φύγει με μεγάλα πηδήματα».
Επανέλαβε πως ήταν ιστορικό λάθος η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και ανέφερε ότι αν ζούσε ο Παύλος Μπακογιάννης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είχε γίνει.
Οσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το αμέσως επόμενο διάστημα εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πολύ πιθανό. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο η Δημοκρατική Συμμαχία να μετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, είπε ότι αυτό το αποφασίσει ο λαός και οι δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων. «Δεν δίνεις στήριξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα για να πάρεις καρέκλες», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολύ δύσκολα βλέπω προγραμματική σύγκλιση». Ερωτηθείσα αν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ απάντησε «θα δούμε».
Τάχθηκε επίσης κατά της μείωσής των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στο φορολογικό, κάνοντας εκ νέου λόγο για μείωση της φορολογίας. Ανακοίνωσε επιπλέον ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, εκτός από ορισμένα άρθρα, ενώ θα καταψηφίσει αυτό για την Υγεία.
Εκτίμησε τέλος ότι το κόμμα της θα μπει στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό που θα εκπλήξει, επισημαίνοντας πως στη Δημοκρατική Συμμαχία δεν υπάρχει επετηρίδα και όσοι έρχονται είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για τις ιδέες τους.

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου