Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

«Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση με ΝΔ»


  Πατήστε για μεγέθυνση
Αγεφύρωτο «πολιτικά» φαίνεται να είναι το χάσμα μεταξύ ΝΔ και Ντόρας Μπακογιάννη τουλάχιστον όπως είπε η ίδια μιλώντας με δημοσιογράφους «με τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ πολύ δύσκολα βλέπω προγραμματική σύγκλιση».

Υποστήριξε ωστόσο πως δεν υπάρχουν προσωπικές διαφορές με τον Α. Σαμαρά κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δεν έχει σαφή και ξεκάθαρη θέση για θέματα της επικαιρότητας. ««Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή ακούω μία άποψη και Τρίτη, Πέμπτη, Σαββατοκύριακο άλλη», είπε συγκεκριμένα και επεσήμανε πως «αυτό οφείλεται στη λογική ότι θέλουμε να εισπράξουμε και από το χωροφύλακα και από τον αστυφύλακα».

Σε ότι αφορά τη θέση του προέδρου της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής για το μνημόνιο είπε ότι «έχει όση αξία έχει και η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε επίσης πως θα εξαρτηθεί αν θα μετέχει σ ένα σχήμα διακυβέρνησης καθώς όπως επεσήμανε στόχος της δεν είναι «να δώσει στήριξη σε ένα κυβερνητικό σχήμα για να πάρει καρέκλες», αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Σέβομαι την «σιωπή» του Καραμανλή

«Είμαι η μόνη που δεν φτύνω τους ανθρώπους που δεν είναι πια στην εξουσία», είπε για τον Κώστα Καραμανλή η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως ο «καθένας διαχειρίζεται την ιστορία του με απόλυτα δικά του κριτήρια. Σε ερώτηση αν ήταν στη θέση του τι θα έκανε απάντησε «εγώ είμαι κόρη του Μητσοτάκη» και επεσήμανε πως σέβεται την επιλογή του Κώστα Καραμανλή και δεν τη σχολιάζει.
 
Ναι για τις συγκοινωνίες, όχι στην υγεία

Υπέρ του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες τάχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, διαφωνεί μόνο σε ορισμένα άρθρα, ενώ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την υγεία το οποίο χαρακτήρισε «πρόχειρο». Επίσης είναι ενάντια - όπως είπε – στην μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επανέλαβε την θέση της για μείωση της φορολογίας .«Αν η κυβέρνηση αρνηθεί την καθιέρωση δημοσιονομικού κανόνα στο Σύνταγμα έχει χάσει στις διαπραγματεύσεις» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου