Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη


Ντόρα: Μετά το PSI εκλογές
Εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζοντας ξεκάθαρα την άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση των 49 μελών δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι έχει πιθανότητες να πετύχει.
«Έχει υποχρέωση ο πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δύο τρεις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και να πάμε σε εκλογές», είπε ενώ ανέφερε πως η ίδια δεν θα έμπαινε στην κυβέρνηση καθώς οι υπουργοί λειτουργούν ενόψει των εκλογών.

Παράλληλα περιέγραψε ως την πιο δύσκολη στιγμή που έχει ζήσει στην κοινοβουλευτική της πορεία τη χθεσινή ψηφοφορία ενώ παραδέχθηκε ότι δεν είναι σίγουρη πως σε δύο μήνες δεν θα χρειαστούν και νέα μέτρα.

«Όχι, δεν είμαι βέβαιη. Ελπίζω ότι το πολιτικό σύστημα θα βάλει μυαλό και θα κάνει άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές. Για τη χρεοκοπία όμως αν δεν ψηφιζόταν χθες η δανειακή σύμβαση είμαι βέβαιη»,  δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.

Εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που ψήφισε τη δανειακή σύμβαση είπε ότι δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας και ότι θα ήταν πολύ εύκολο για ένα  καινούργιο κόμμα όπως η Δημοκρατική Συμμαχία να καταψηφίσει χωρίς ιδιαίτερο κόστος αλλά λίγες μόνο ημέρες μετά θα ερχόταν η απόλυτη κατάρρευση.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον πανικό που προκάλεσε το γεγονός ότι λόγω της απεργίας στις τράπεζες τα περισσότερα ΑΤΜ δεν είχαν χρήματα ενώ σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα είχε κανένα.

Με αφορμή τις διαγραφές στα δύο μεγάλα κόμματα η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι στη ΝΔ πληρώνουν την αντιμνημονιακή ρητορική επί 2,5 χρόνια και στο ΠΑΣΟΚ τα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν οδηγήσει του βουλευτές να σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου.

Για το βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το Λευτέρη Αυγενάκη που διαφοροποιήθηκε ψηφίζοντας παρόν, υπενθύμισε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής.

«Με τη λογική που με διέγραψαν εμένα από τη ΝΔ δεν θα διαγράψω εγώ βουλευτή γιατί ψήφισε κατά συνείδηση», συμπλήρωσε και εκτίμησε ότι οι βουλευτές που διεγράφησαν θα αναζητήσουν κάποιας μορφής στέγη και είναι ζητούμενο ποια καινούργια κόμματα θα προλάβουν να φτιαχτούν μέχρι τις εκλογές.

«Να πάνε στη φυλακή»

Σχολιάζοντας τα χθεσινά επεισόδια και τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας η Ντόρα Μπακογιάννη επέρριψε ευθύνες στο Χρήστο Παπουτσή και μίλησε για δράση οργανωμένων κακοποιών που πρέπει να πάνε στη φυλακή.

«Πιστεύω ότι είναι οργανωμένοι κακοποιοί οι οποίο κρύβονται πίσω από τον μανδύα των δήθεν αναρχικών. Οφείλουν να συλληφθούν και να πάνε στη φυλακή», τόνισε και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη.

«Υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη. Έχω πάει 4 φορές στη Βουλή για θέματα τέτοια. Η απάντηση του κ. Παπουτσή ήταν ότι ‘είναι καλύτερα ένα σπασμένο μάρμαρο παρά ένα σπασμένο κεφάλι’», σημείωσε επισημαίνοντας πως «αν αυτή η ιστορία των κουκουλοφόρων δεν τελειώσει σ’αυτή τη χώρα δεν πρόκειται να δούμε χαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου