Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου πάει...το θέμα η Ντόρα

Στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου πάει...το θέμα η ΝτόραΣτον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε φέρνει η Ντόρα Μπακογιάννη το θέμα της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου δολαρίων που κατέθεσε με έμβασμα ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος και όχι βουλευτής όπως αρχικά είχαν καταλάβει οι πάντες στη χώρα.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του briefingnews.gr η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ζητήσει από τον κ. Τέντε να διερευνηθεί εξονυχιστικά η υπόθεση καθώς πλέον έχουν προκύψει μία σειρά από ερωτηματικά για τον τρόπο που τη χειρίστηκε ο αντιεισαγγελέας και επικεφαλής για τη διακίνηση μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης.

Μάλιστα η κα Μπακογιάννη ευθέως υπαινίχθηκε ότι το θέμα «έσκασε» πάνω της εσκεμμένα προκειμένου να μην βγουν στη δημοσιότητα τα ονόματα πολιτικών που όντως έχουν μεταφέρει μέρος των καταθέσεών τους στο εξωτερικό.

Επιπλέον κατήγγειλε ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να πληγεί πολιτικά τόσο η ίδια όσο και το κόμμα της επειδή έθιξε με έμφαση το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και του ελέγχου των πόθεν έσχες των
βουλευτών.

Επιπροσθέτως  η Δημοκρατική Συμμαχία θα ζητήσει να γίνει έρευνα στα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκαν με την πολιτική μέχρι σήμερα και να δοθούν στη δημοσιότητα όπως ακριβώς έχει κάνει η κα Μπακογιάννη.

Την ίδια ώρα και ο σύζυγός της Ισίδωρος Κούβελος με μια γραπτή του δήλωση επιτίθεται στην ουσία κατά του κ. Νικολούδη καθώς κάνει λόγο για διαστρέβλωση, ψεύδος και λασπολογία αναφέροντας πως δεν περίμενε ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική του κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.

Συγκεκριμένα αφού σημειώνει ότι επί 37 συναπτά έτη δραστηριοποιείται στην Αγγλία και την Ελλάδα στη ναυτιλία με αντικείμενο την πλοιοκτησία, τη ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων, εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τόνισε ότι τα χρήματα του εμβάσματος είναι δηλωμένα νομίμως στο δικό του πόθεν έσχες, ότι πρόκειται για ένα μόνο μέρος των χρημάτων τα οποία επενδύει σε χρηματιστηριακούς τίτλους στις ΗΠΑ σε δολάρια και δηλώνει, ότι το συγκεκριμένο ποσό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών του επενδύσεων και αποτελούν εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι διαδικασίες για επικείμενη αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου.

«Συνεπώς μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου», δήλωσε ο κ. Κούβελος ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει να αποκατασταθεί η αλήθεια με την ευχή «το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες αντί αν ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου