Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Η ελληνική πολιτική ηγεσία αντιμέτωπη με την πραγματικότητα


image

Η καθυστέρηση που βλέπετε τόσες μέρες όσον αφορά το μνημόνιο κτλ, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι διάφορες παροχές που λάμβαναν τόσα χρόνια πολλοί δημόσιο, ΔΕΚΟ και λοιποί ευγενείς κλάδοι, ήταν με δανεικά.
Και τώρα που τελείωσαν τα δανεικά, οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δεν ξέρουν πως θα πουν στον κόσμο ότι όλα όσα τους είχαν υποσχεθεί τόσα χρόνια ήταν ένα ψέμα.
Κυρίως όμως, δεν ξέρουν πως θα πουν στους δικαιούχος των παχουλών συντάξεων των ΔΕΚΟ (του hard core πυρήνα της κρατικίστικης ελληνικής πραγματικότητας) ότι θα πρέπει να τους πάρουν πίσω ένα μέρος των 2000-3000 ευρώ σε σύνταξη που λαμβάνουν κάθε μήνα.
Η ΓΕΝΟΠ και ο αρχιστράτηγος αυτής (ο κύριος Φωτόπουλος), προχτές έκαναν κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος, λες και με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν λεφτά έτσι ώστε να συνεχίσει το κράτος να πληρώνει τα 700 εκατ. τον χρόνο που κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό (δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους) οι παχουλές συντάξεις του κυρίου Φωτόπουλου και ΣΙΑ.
Οι Έλληνες βουλευτές επίσης δεν έχουν προετοιμαστεί για την πραγματικότητα. Δεν έχουν ιδέα τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους. Τόσα ψέματα και τόσες υποσχέσεις, που έχουν πει στον ελληνικό λαό, δεν είναι εύκολο να αναιρεθούν σε μια νύχτα. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα λέει το ρητό. Ποσά ψέματα μπορείς να δικαιολογήσεις σε μερικές μέρες; Όχι μόνο αυτό, αλλά πλησιάζουν και οι εκλογές. Με τι μούτρα θα εμφανιστούν ορισμένοι να κάνουν και εκλογικό αγώνα;
Ορισμένοι πολιτικοί λένε ότι αυτά τα μέτρα θα φτωχύνουν την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει φτωχύνει εδώ και πολλά χρόνια από την κρατικίστικη νοοτροπία και αντίληψη των πραγμάτων της πολιτικής ηγεσίας. Η διαφορά σήμερα σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, είναι ότι τότε βρίσκαμε κάποιους να μας καλύπτουν τα ελλείμματα ενώ σήμερα δεν υπάρχουν.
Και ενώ ξαφνικά άπαντες ρίχνουν μαύρο δάκρυ για τις απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο, κανένας δεν νοιάζεται για το 1 εκατ. επίσημα ανέργους που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα. Ψυχή μάλλον έχουν μόνο οι του δημοσίου.
Μέσα σε όλα αυτά, ορισμένοι βουλευτές δεν θέλουν λέει να ψηφίσουν την συμφωνία. Και ποια η επιλογή κύριοι επαναστάτες της βουλής; Έχετε μήπως λεφτά να πληρώσετε τις δαπάνες που δεν θέλετε να κοπούν; Αν ναι, βάλτε το χέρι στην τσέπη και σταματήστε την φλυαρία και τους λαϊκισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση, βάλτε την υπογραφή σας και μην λέτε πολλά, διότι ενδέχεται σε μερικές μέρες να πάτε στο ATM της αγαπημένης σας τράπεζας και να μην βγάζει λεφτά. Νταηλίκι και επανάσταση να κάνετε με τα δικά σας λεφτά, όχι του ελληνικού λαού.
Μιλώντας στο Γερμανικό Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κύριος Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Μιχάλης Χρυσοχοϊδης) είπε τα ακόλουθα:
”Εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες έχουμε καταστρέψει την παραγωγική βάση, τη βιομηχανία μας και με αυτό τον τρόπο την εξαγωγική μας δυνατότητα... και έτσι γίναμε μια χώρα εισαγωγών. Η βασική κατεύθυνση ήταν λανθασμένη, διότι η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν κατανόησε προς ποια κατεύθυνση έπρεπε να την οδηγήσει. Έτσι απομακρυνθήκαμε εδώ και δεκαετίες από τις αξίες που κάποτε είχαμε”.
Ακριβώς αυτό έχετε κάνει κύριε υπουργέ. Καλωσορίσατε στην πραγματικότητα! Και τώρα για να το αντιστρέψτε αυτό θα απαιτηθούν πολλές θυσίες και πολλά χρόνια. Κάντε τον σταυρό σας να πάρουμε κάποιο πακέτο τύπου σχέδιο Marshall, το οποίο θα βάλει κάποιο μαξιλάρι κάτω από την ύφεση και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, και αφήστε τις απολογίες.
Η συγνώμη που ζητήσατε μέσω αυτού του εντύπου δεν είμαι σίγουρος ότι καλύπτει τον ελληνικό λαό. Διότι ακόμα και σήμερα, εξακολουθείτε να μην έχετε αίσθηση της πραγματικότητας. Διότι αν είχατε (η πολιτική ηγεσία στο σύνολο), θα είχατε κάνει κάτι εδώ και 2-3 χρόνια και θα είχατε ανοίξει έστω ένα κλειστό επάγγελμα. Δυστυχώς όμως, ούτε καν το ωράριο των φαρμακοποιών δεν μπορούσατε να απελευθερώστε.
Στο μεταξύ, έβαλα τα κλάματα χτες με την παραίτηση του κυρίου Κουτσούκου, όπου μεταξύ άλλων είπε:
“...με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνονται οι αρχικοί φόβοι για τις βαθύτερες επιδιώξεις και τους στόχους του ΔΝΤ, το οποίο δεν είναι μόνο δέσμιο των ιδεοληψιών του, αλλά είναι φανερό ότι εξυπηρετεί και συγκεκριμένα συμφέροντα, αφού αγνοεί τις αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στα δημόσια οικονομικά και στην ύφεση...”
Μάλλον ο κύριος Κουτσούκος δεν είχε δει τις δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχοϊδη.
Ένας φίλος όμως από το facebook ανταπαντά:
“Κατάλαβα ότι η Τρόικα ξέρει τι κάνει, ιδίως τώρα που καταργεί τους οργανισμούς εργατικής κατοικίας και εργατικής εστίας. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, διότι μέρος της υποχρεωτικής εισφοράς στον ΟΕΕ δινόταν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Έτσι, η ΓΣΕΕ κλπ είχαν υποχρεωτικές εισφορές από όλους τους ασφαλισμένους, είτε αυτοί ήθελαν είτε όχι!”
“Τώρα η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να εκπροσωπούν στην πραγματικότητα τους εργαζόμενους ώστε οι τελευταίοι να θέλουν να τις πληρώνουν! Το ίδιο γίνεται και με την υποχρεωτική εγγραφή στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο των επιχειρήσεων. Από εδώ και μπρος, ο κ. Μίχαλος θα έχει λεφτά μόνο αν είναι χρήσιμος στις επιχειρήσεις...”
Μέσα σε όλα αυτά, οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ επικήρυξαν την τρόικα!! Απαιτούν να συλληφθούν με αυτόφορη διαδικασία για εκβίαση! Τι άλλο θα ακούσουμε!


Γιώργος Καισάριος
george-croped.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου