Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ντ. Μπακογιάννη: «Απίστευτη φαρσοκωμωδία»


«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική και οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο», διευκρίνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, είναι τελικά το πρόσωπο, το οποίο αφορούσαν οι αναφορές του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Π. Νικολούδη περί «πολιτικού προσώπου που εξήγαγε 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό».
Η κ. Μπακογιάννη, που, όπως είπε σε δήλωσή της, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομκού Ελέγχου της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, έκανε λόγο για «απίστευτη φαρσοκωμωδία», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση «φιάσκο, που μπορεί να έγινε εσκεμμένα» για να βλάψει την ίδια.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί επίσημα από το γραφείο Τύπου της Βουλής ότι δεν πρόκειται για πρώην ή εν ενεργεία βουλευτή, αλλά για άνδρα, «συγγενικό πρόσωπο βουλευτή».
«Πριν από μισή ώρα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη, ο οποίος με ρώτησε για ένα έμβασμα του συζύγου μου στο Λονδίνο στις 3 Μαρτίου. Το έμβασμα αυτό, το οποίο προέρχεται από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική και οι οποίες ρευστοποιήθηκαν και πέρασαν μέσω τραπέζης στην Ελλάδα, έφυγαν για αγορά πλοίου στο Λονδίνο», διευκρίνισε.
«Μια απίστετη φαρσοκωμωδια την οποία κι εγώ πίστεψα, μεταβλήθηκε σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα του άνδρα μου η οποία είναι καταγεγραμμένη στο πόθεν έσχες του», πρόσθεσε.
Εξέφρασε τέλος τη δυσφορία της για το γεγονός ότι σπιλώνεται «ένας ολόκληρος κόσμος» γιατί, όπως είπε, «κάποιοι έχουν σκοπό να κρύψουν αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους στη Ελβετία».
Μιλώντας αργότερα από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου», η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι το έμβασμα του 1 εκατ. ευρώ αποτελεί «γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση» του συζύγου της.
«Απαιτώ από τα κόμματα να τοποθετηθούν. Να εξηγήσει η κυβέρνηση πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει όλα αυτά και να μην βγαίνει να τα πει δημοσίως. Πώς είναι δυνατόν να έρχεται ο κ. Νικολούδης και να λέει ότι πρόκειται για βουλευτή;», διερωτήθηκε.
Υποστήριξε ακόμη ότι οι δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση ήταν «ανοιχτές σε κάθε μορφή παρερμηνείας» και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου