Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Όλοι τo 'χουν τούμπανο κι... εμείς κρυφό καμάρι!


Η επιφυλλίδα του Ατίθασου
Όλοι (σε Ελλάδα και εξωτερικό) παραδέχονται πως η Τροϊκανοί δεν αναχώρησαν εκτάκτως επειδή βρήκαν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια σε last minute προσφορά, αλλά επειδή ήρθαν σε ρήξη με την κυβέρνηση, λόγω της πολιτικής κωλυσιεργίας, που συνειδητά και συστηματικά εφαρμόζει εδώ και 2 χρόνια.
Όλοι, επίσης, γνωρίζουμε πως παρ' όλα τα φορομπηχτικά μέτρα, που στραγγάλισαν την αγορά και έστειλαν στο ταμείο ανεργίας 800.000 πολίτες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "κατάφερε" να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες και τα ελλείμματα.
Όλοι, τέλος, γνωρίζουμε πως...
ουδεμία ουσιαστική μεταρρύθμιση έχει εφαρμοσθεί διότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι έρμαιο των συντεχνιών, των αργόμισθων συνδικαληστών και των εκατοντάδων χιλιάδων κρατικοδίαιτων ψηφοφόρων της που επί δεκαετίες έχει "τακτοποιήσει" στο δημόσιο με αντάλλαγμα τις ψήφους τους.
Κι ενώ ΟΛΟΙ τα γνωρίζουμε όλα αυτά, βγαίνει την μια μέρα ο Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου και την επομένη ο πρωθυπουργός σε μια κακοστημένη φιέστα επετειακής ντροπής, για να μας αραδιάσουν μια αρμαθιά ψέματα περί συμφωνημένης αποχώρησης Τροϊκανών, εξόδου από την κρίση το 2013, εθνικής υπερηφάνειας και άλλων παρομοίων παραμυθιών, λες και απευθύνονται σε ανεγκέφαλους μπαμπουίνους νεο-ανακαλυφθείσας φυλής ιθαγενών του Αμαζονίου.
Αφού τα γνωρίζουμε όλα αυτά, τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει, ενώ ακόμη και την ύστατη στιγμή επιλέγει να ψεύδεται ασύστολα;
Και ότι η χώρα μπορεί έστω και οριακά να διασωθεί από την καταστροφή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου