Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Συνομοσπονδιακή κυβέρνηση ζητά ο Τρισέ

Συνομοσπονδιακή κυβέρνηση ζητά ο Τρισέ

Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση έχει αναδείξει την ανάγκη για ισχυρότερη οικονομική διακυβέρνηση στις 17 χώρες της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ.
Ο κ. Τρισέ, επισήμανε ότι είναι αναγκαία η ταχεία υλοποίηση των μέτρων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης στη σύνοδο της 21ης Ιουλίου, για τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η επιδεινούμενη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας πλήττει τις χρηματοοικονομικές αγορές.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισήμανε ότι «η κρίση έχει ξεκάθαρα αναδείξει την ανάγκη για ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση σε μια ζώνη με ένα ενιαίο νόμισμα. Υπό τις πιέσεις της παγκόσμιας κρίσης, υπάρχει μια σύγκλιση για την σταδιακή ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».
Μακροπρόθεσμα, ανέφερε, σε ομιλία του στο Institut Montaigne στο Παρίσι, «μπορούμε να φαντασθούμε μία συνομοσπονδιακή κυβέρνηση με έναν υπουργό Οικονομικών που θα μπορεί να διασφαλίσει το σύνολο της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και να επιβάλει τη μία ή την άλλη απόφαση», διευκρινίζοντας ότι το πρόσωπο αυτό θα έχει την ευθύνη να υποστηρίξει «την ευρωπαϊκή θέση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις» σε χρηματοπιστωτικό επίπεδο.
www.iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου