Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα ο ένας δεν κάνει τίποτα και ο άλλος υπόσχεται επαναδιαπραγμάτευση...


Μέτρα περιορισμού της δημόσιας διοίκησης στην Πορτογαλία
Η κυβέρνηση υιοθέτησε σήμερα σχέδιο περιορισμού της δημόσιας διοίκησης κατά 27%.
Η πορτογαλική κυβέρνηση παρουσίασε σήμερα μια μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης του κράτους, η οποία προβλέπει την περικοπή κατά 27% των θέσεων εργασίας ανώτατων διοικητικών στελεχών, ενώ οι πιστωτές της Πορτογαλίας ξεκίνησαν μια νέα αποστολή τεχνικής βοήθειας.
«Είναι επείγουσα ανάγκη να μειωθεί το κόστος και να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό» για να «προσαρμοστεί το μέγεθος του κράτους στην οικονομική του ικανότητα», δήλωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Χέλντερ Ροζαλίνο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το Υπουργικό Συμβούλιο.
Το σχέδιο αυτό, που στοχεύει σε μια εξοικονόμηση πόρων ύψους 100 εκατομμ. ευρώ το επόμενο έτος, περιλαμβάνει την κατάργηση 1.700 θέσεων ανώτατων διοικητικών στελεχών σε 137 δημόσια ιδρύματα.
Μεταξύ των καταργήσεων θέσεων εργασίας και των συγχωνεύσεων δημόσιων φορέων, η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει κατά 38% τον αριθμό των κρατικών δομών.
Σύμφωνα με το χρηματοοικονομικό πρόγραμμα βοήθειας που συνήφθη τον Μάιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Πορτογαλία είχε δεσμευθεί σε μια μείωση κατά τουλάχιστον 15% σε κάθε ένα από τους τομείς αυτούς.
Σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 78 δισ. ευρώ, η Πορτογαλία πρέπει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που απαιτεί πειθαρχία και μεταρρυθμίσεις για τρία χρόνια, για να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της από 9,1% του ΑΕΠ πέρυσι σε 3 % το 2013.
Εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ άρχισαν σήμερα τεχνική αποστολή έξι ημερών στη χώρα, για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου