Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ντόρα Μπακογιάννη: ο «λογαριασμός πλέον δεν βγαίνει»

Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο λογαριασμός πλέον δεν βγαίνει»
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, όπου ζήτησε τη στήριξη της ΕΕ στον τομέα των επενδύσεων, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε και με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν ( Πηγή: Eurokinissi)



Βρυξέλλες



Την ανάγκη να υπάρξουν επενδύσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υποστήριξε την Τετάρτη η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θεωρεί ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετές και ο «λογαριασμός πλέον δεν βγαίνει».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία, την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε τη στήριξη της Ε.Ε. στον τομέα των επενδύσεων.

«Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι' αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, κ. Θ. Σκυλακάκης, υποστήριξε, ότι αντί η Ευρώπη να υπερχρηματοδοτεί τον δημόσιο τομέα που δεν δουλεύει στην Ελλάδα, πρέπει να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα για επενδύσεις.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε κρίσιμη καμπή και αναφερόμενη στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα εφαρμόσει όσα ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα, σημείωσε: «Εχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη και ανίκανη να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά και αυτές δεν είναι αρκετές».

Για ακόμη μία φορά, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός της και μίλησε για το εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε και επικρίνοντας κυβέρνηση και Ν.Δ., υπογράμμισε: «Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν και τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου, Γκι Φερχόφσταντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου