Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Η Τουρκία να συμβάλει στην ειρήνη στη Μεσόγειο»



Την έντονη δυσφορία της για τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε ότι οι δηλώσεις Μπαγίς επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να πετύχει τους στόχους της.

"Η πραγματικότητα είναι ότι έτσι θα καταστεί ο παρίας της διεθνούς έννομης τάξης. Γιατί μόνον ένας παρίας της διεθνούς έννομης πράξης θα χρησιμοποιούσε το εξωφρενικό επιχείρημα ότι, επειδή το υπό τη δική της κατοχή τμήμα της Κύπρου δεν συμμετέχει στις έρευνες, είναι παράνομες οι έρευνες που παραγγέλλει η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου", υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη και ανέφερε τρεις προϋποθέσεις, προκειμένου η Άγκυρα να καταστεί αξιόπιστο μέλος της διεθνούς κοινότητας και υπεύθυνο υποψήφιο μέλος της ΕΕ.

Πρώτον, να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την ΕΕ και να επικυρώσει τη συμφωνία για τα Δίκαιο της Θάλασσας του Μοντέγκο Μπέι.

Δεύτερον, να σέβεται τις συνθήκες μεταξύ τρίτων χωρών που μάλιστα δεν την αφορούν.

Τρίτον, να συμβάλει αποτελεσματικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο επιλύοντας τα διμερή προβλήματά της με την Ελλάδα και συμβάλλοντας ενεργώς σε μια δίκαιη λύση του κυπριακού.
www.real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου