Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Μέλος των : ΠΟΑΣΥ και EUROCOP (Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Συνδικάτων)




-Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:00΄ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΄Ενωσής μας. Στην Συνέλευση ήταν παρών και μας τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κύριος Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ .
Επίσης προσκλήθηκαν όλοι οι Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έβρου, το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ. ΑΣ. Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αν. Μακ. & Θράκης, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης και η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου .
Η έναρξη των εργασιών άρχισε με την ψηφοφορία των μελών για την ανάδειξη εφορευτικής επιτροπής για την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την εκλογή των οργάνων του σωματείου σύμφωνα με το νέο νόμο για τον συνδικαλισμό των ένστολων εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία .
Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΄Ενωσης κ. Κώστας ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ενημερώνοντας συγχρόνως τους συναδέλφους για το νέο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011, ζητώντας συγχρόνως από τους συναδέλφους να στηρίξουν τις προσπάθειες τόσο του Σωματείου όσο και της Ομοσπονδίας σε αυτές τις ζοφερές μέρες που ζούμε. Ζήτησε δε από τον παρευρισκόμενο Βουλευτή αλλά και από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων αλλά και των εκπροσώπων άλλων θεσμικών φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση να τοποθετηθούν στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο με προμετωπίδα για μεν τα τοπικά αυτό της παράνομης μετανάστευσης, για δε τα πανελλαδικά το κυοφορούμενο ειδικό μισθολόγιο των ένστολων και τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου και ανθυγιεινού, απευθυνόμενος δε στον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου και στους εκπροσώπους όσων από τα πολιτικά κόμματα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση είπε ότι όλα κρίνονται όχι στην θεωρεία αλλά στην πράξη.
Στη Συνέλευση παρέστησαν ο Βουλευτής ΄Εβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέξανδρος ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους συναδέλφους και υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων μας. Επίσης η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ. κ. Όλγα ΡΕΝΤΑΡΗ έστειλε επιστολή καθώς λόγω βουλευτικών της υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί, με τη οποία ευχήθηκε επιτυχία στις εργασίες της Συνέλευσης και μας ενημέρωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματά μας. Ακόμη οι Βουλευτές Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ. κ. κ. Γιώργος ΝΤΟΛΙΟΣ και Ελένη ΤΣΙΑΟΥΣΗ μας ενημέρωσαν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης ότι είναι κοντά μας στηρίζοντας τις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων μας και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εργασίες της Συνέλευσης καθώς ήταν αδύνατη η παρουσία τους σε αυτήν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων τους στην Βουλή.
Επίσης παρέστη ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλη ΛΑΜΠΑΚΗ ο Αντιδήμαρχος Φερών και συνάδελφος κ. Νίκος ΓΚΟΤΣΗΣ ο οποίος αφού χαιρέτησε επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή έχει πολύ καλή συνεργασία με τους αστυνομικούς και στηρίζει τις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Από τα πολιτικά κόμματα παρευρέθησαν εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Αναστάσιος ΒΛΗΣΙΔΗΣ, ο οποίος στην τοποθέτηση του επεσήμανε ότι το κόμμα του στηρίζει όλες τις προσπάθειές μας για την επίλυση των προβλημάτων μας και καυτηρίασε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί οι ένστολοι, ζήτησε δε κατάργηση της συμφωνίας του «ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2» σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευση .
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κώστας ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ επεσήμανε τις θέσεις του κόμματος του που είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του αγαθού της ασφάλειας, ζήτησε την κατάργηση ΜΑΤ, ειδικών φρουρών και ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης, για το θέμα δε της μετανάστευσης ζήτησε πολιτικές λύσεις και όχι φράκτες. 
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς ο κ. Στάθης ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ αφού έκανε ιστορική ανάδρομη στην στήριξη που παρείχε η αριστερά στην αναγνώριση και εδραίωση του συνδικαλισμού στα Σώματα Ασφαλείας, ζήτησε θεσμική αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, βασικό μισθό 890 ευρώ με αφετηρία τον βαθμό του Αστυφύλακα, διατήρηση επιδόματος χρόνου, επίδομα επικινδυνότητας, μισθολογικά κλιμάκια κλπ.
Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κ. Έμυ ΚΑΣΙΜΑΤΗ αναφέρθηκε στο ειδικό μισθολόγιο με πρώτη παράμετρο την επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας με καμία περεταίρω μείωση μισθών , για το θέμα δε της παράνομης μετανάστευσης ζήτησε Ευρωπαϊκή λύση με αλλαγή του «ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ 2» και εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥ με τον Πρόεδρο της ένωσης ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και δήλωσε την στήριξη του κόμματός του για να δοθούν λύσεις στα προβλήματά μας.
Ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου κ. Απόστολος ΓΚΙΚΟΥΔΗΣ επεσήμανε ότι δεν είμαστε το κράτος όπως κάποιοι είχαν πει παλαιότερα αλλά υπηρετούμε το κράτος και κυρίως του πολίτες ζήτησε επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, απευθυνόμενος δε στους συναδέλφους έκανε έκκληση για στήριξη του συνδικάτου αυτές τις δύσκολες εποχές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Χρήστος ΠΑΤΡΩΝΑΣ αφού αναφέρθηκε γενικότερα στην οικονομική πολιτική και την απαξίωση που ένιωσαν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για το δικό μας μισθολόγιο ζήτησε να μην δημιουργηθούν στην περιοχή μας κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών, καθώς και αναγνώριση της Σχολής Αστυφυλάκων ως ΤΕΙ.
Κατόπιν χαιρέτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αλεξανδρούπολης Ταξίαρχος κ. Ιωακείμ ΤΣΟΥΚΝΑΔΗΣ ο οποίος αφού εξέφρασε την ευχή για συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων αστυνομικών υπαλλήλων και με το νέο Δ. Σ. που θα προκύψει στις προσεχείς αρχαιρεσίες ζήτησε ενίσχυση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης αλλά χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση των υπολοίπων δράσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης
Ο εκπρόσωπος των Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Έβρου κ. Ανέστης ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ εξέφρασε την στήριξη της ΄Ενωσης του στους αγώνες μας.
Τέλος η νομική σύμβουλος της ένωσης κ. Ίλια ΜΑΡΙΝΑΚΗ αφού χαιρέτησε τους συναδέλφους αναφέρθηκε στην στήριξη που παρέχει το συνδικάτο στα μέλη του όταν κατηγορούνται για αδικήματα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους σώμα της Συνέλευσης
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου συνάδελφου και Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Κούλη ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ο οποίος έφυγε από κοντά μας μετά από άνιση μάχη δύο μηνών συνεπεία τροχαίου ατυχήματος κατά την εκπλήρωση συνδικαλιστικών του καθηκόντων.
Κατόπιν ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσφορά των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΕΛ. ΑΣ. και ζήτησε την στήριξή τους αλλά και την γόνιμη κρητική για την δράση τους. Αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση γενικότερα στην Ευρώπη και στη Χώρα μας και επεσήμανε την δημιουργία κυβερνήσεων τεχνοκρατών και όχι των εκλεγμένων από τους λαούς.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα λειτουργίας το Οργανισμού της ΕΛ. ΑΣ. και στις σχέσεις μεταξύ αστυνομικών και Φυσικής – Πολιτικής ηγεσίας κάτι που προέρχεται και από τον τρόπο επιλογής του Αρχηγού.
Αναφέρθηκε στην κοινή πρόταση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και την σύμφωνη γνώμη των παραγόντων των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόταση αυτή η οποία προτείνει βασικό μισθό που θα έχει ως αφετηρία τον βαθμό του Αστυφύλακα και διατήρηση μισθολογικών προαγωγών και χρονοεπιδόματος καθώς και επίδομα επικινδυνότητας ως και επίδομα παραμεθορίων και προβληματικών περιοχών, καθώς και άρση του παγώματος των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος έως την εφαρμογή του νέου μισθολογίου που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο του 2011.
Επεσήμανε το αίτημά μας για αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με πλήρη αποστρατικοποίηση των Σχολών και αναγνώριση της Σχολής Αστυφυλάκων ως ΤΕΙ.
Ζήτησε την λύση της βαθμολογικής εξέλιξης των Ανθυπαστυνόμων με νομοθετική ρύθμιση και όχι δικαστική.
Αναφέρθηκε ακόμη στο δίκαιο και χρόνιο αίτημά μας για αναλογική εκπροσώπηση στο Δ. Σ. του ΜΤΣ με ανασύνθεση αυτού και χωρίς μειώσεις στα μερίσματα και τις προσπάθειες επίλυσης από την Ομοσπονδία, την κατάργηση του αυτοφώρου για τους αστυνομικούς όταν μηνύονται κατά τον χρόνο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, την κατάργηση του παραβόλου των 100 ευρώ από τους αστυνομικούς όταν υποβάλλουν μήνυση στα διωκόμενα κατ΄ έγκληση αδικήματα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, επεσήμανε ακόμη την αναζήτηση άλλων μορφών δράσης όπως η αποχή από πάρεργα ή της κάποιας μορφής απεργία με συνταγματική ρύθμιση, την εξόφληση των οδοιπορικών εξόδων παρελθόντων ετών αλλά και την ανάγκη να επιδειχθεί κατανόηση και εγκράτεια από τους αστυνομικούς στις δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των εργαζομένων από τυχόν προκλήσεις.
Σε τοπικό επίπεδο εξέφρασε την στήριξη της Ομοσπονδίας στον δύσκολο αγώνα που δίνει το προσωπικό για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης τονίζοντας με νόημα την ύπαρξη σχεδίου από διάφορα κέντρα αφού τα τελευταία χρόνια το σύνολο των παράνομων οικονομικών μεταναστών εισέρχεται στην Χώρα μας από τα Ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, αλλά και για την γενική αστυνόμευση αφού πλέον και στην περιφέρεια το έγκλημα εγχώριο και εισαγόμενο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο σχεδίου.
Στο τέλος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε διεξοδικά σε ερωτήματα που του έγιναν από τα μέλη αλλά και από συνταξιούχους συναδέλφους καθώς η ένωσή μας σύμφωνα με το καταστατικό της προσαρμοσμένο σε αυτό της Ομοσπονδίας έχει θέσει σε λειτουργία και το Τμήμα Συνταξιούχων. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου