Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τι ζήτησε από τον Παπαδήμο η Ντόρα


Αισιόδοξη για την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης για το PSI αλλά με σοβαρό πονοκέφαλο για τις απαιτήσεις της Τρόικας εμφανίζεται η κυβέρνηση. Τούτο προκύπτει από τη μιάμισης ώρας χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κομίσει στον κ. Παπαδήμο τις προτάσεις της ΔΗΣΥ για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας. Συγκεκριμένα η κ. Μπακογιάννη ζήτησε από τον πρωθυπουργό:
1. Να επιμείνει η χώρα στη συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI, 2. Να ενισχυθούν οι οικονομικά ευπαθείς ομάδες με έκτακτη ενίσχυση και ελάφρυνση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια.
Η αντιπρόταση της προέδρου της ΔΗΣΥ στα εξοντωτικά μέτρα που φαίνεται ότι ζητά η Τρόικα για την υπογραφή του νέου Μνημονίου είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, σε δηλώσεις της, το διατύπωσε ξεκάθαρα: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να προχωρήσει πάρα πολύ γρήγορα και πρέπει τώρα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές έχει ανάγκη η χώρα και στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, κατά τη γνώμη μας, εκεί πρέπει να επιμείνουμε, δηλαδή στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι σε περιορισμούς όπως είναι αυτοί του ελάχιστου μεροκάματου ή των Δώρων του 13ου και του 14ου μισθού».
http://www.adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου