Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τι θα συνέβαινε με εσάς;



Η... περιπέτεια του Κίμωνα Κουλούρη με την αστυνομία τη νύχτα του Σαββάτου σκανδαλίζει μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού ακροατηρίου και προκαλεί ατέρμονες συζητήσεις στην κοινωνική δικτύωση με θέμα την ισονομία και τη μεταχείριση των πολιτών από τα όργανα του νόμου. 
Τα γεγονότα είναι λίγο ως πολύ γνωστά: στις 23.30 του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί σταμάτησαν μία μαύρη Μερσεντές επειδή είχε παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη. Εντός του αυτοκινήτου ήταν ο πρώην βουλευτής και η κόρη του. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον κ. Κουλούρη να επιδείξει έγγραφα ταυτοποίησης και να κατέβει από το αυτοκίνητο. Εκείνος φέρεται να ενοχλήθηκε και, όπως δήλωσε και ο ίδιος, τους είπε ότι αρκεί το όνομά του για την ταυτοποίηση. Οι αστυνομικοί δεν το δέχθηκαν και ο πρώην βουλευτής φέρεται, από τις περιγραφές τους, να επιχείρησε τη διαφυγή του από το σημείο ελέγχου. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό, στο πόδι, ενός αστυνομικού που ήταν μπροστά στο αυτοκίνητο. Ο κ. Κουλούρης μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο και δεν έδειξε κατανάλωση αλκοόλ σε ποσότητα άνω του επιτρεπομένου ορίου. Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος επειδή, κατά την αστυνομία, ελέγχεται για πράξεις που δεν υπόκεινται στη διαδικασία του Αυτοφώρου. 
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία: «Την 23.30 ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός ειδικού φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, απ' όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.  Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία».
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Κουλούρης έδωσε τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, αν και παραδέχθηκε ότι παραβίασε κόκκινο σηματοδότη. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, ο κ. Κουλούρης είπε στους αστυνομικούς να κάνουν στην άκρη για να παρκάρει και αρνείται ότι πάτησε γκάζι και τραυμάτισε αστυνομικό. Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς δεν υπήρχε λόγος να του ζητήσουν τα στοιχεία του εφόσον τους είχε πει ποιος είναι...
Ασφαλώς όλα αυτά θα αποδειχθούν στη διαδικασία. Το θέμα είναι άλλο: αν ένας απλός πολίτης περάσει με κόκκινο, στη συνέχεια διαπληκτιστεί με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών, υπάρχει περίπτωση να ξυπνήσει την άλλη μέρα στο σπίτι του; Μπορείτε να το συζητήσετε στο πεδίο των σχολίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου