Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Λ.Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας,για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών


«Αναρωτιόμαστε αν ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος με τον όρο «μακελειό» αναφερόταν στα εσωκομματικά του κόμματός του, ή στην πλήρη ισοπέδωση όλων των κοινωνικών δομών του κράτους. Αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας, σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο, κατέθεσε τροπολογία – ως νομοτεχνική βελτίωση - στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία εφαρμόζει πλέον ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων.

Ο κ. Λοβέρδος καταργεί στην ουσία Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως οι φαρμακευτικοί σύλλογοι – θεσμοθετημένα όργανα / συμβούλους της Πολιτείας-  και παρασύρει όλο τον κλάδο, σε επικίνδυνα μονοπάτια, ακόμα και με κίνδυνο την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά και την υγεία των ασθενών.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία του Υπουργού Υγείας για το μέλλον του κόμματός του, αλλά θα περιμέναμε περισσότερη σύνεση για θέματα χαρτοφυλακίου του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου