Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος σχολιάζει την επικαιρότητα


andrianopoulos
  
 
   
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
  
Δεν νομίζω να κατάλαβε κανείς γιατί απήργησαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Για την σωστή ενημέρωση μας λένε. Μα αυτοί δεν είναι που ισχυρίζονται πως η Τρόικα λ.χ. ζητά κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στα ίδια έντυπα παρακάτω παραθέτουν δηλώσεις στελεχών της που κατηγορηματικά τονίζουν πως ουδέποτε έθεσαν τέτοιο θέμα; Ποιά είναι λοιπόν η σωστή ενημέρωση για την οποία υποτίθεται πως αγωνίζονται; Μήπως το φαινόμενο, σχετικά πρόσφατα, ελληνικής εφημερίδας "κύρους" που παρέθετε ακόμη και τους διαλόγους μεταξύ του έλληνα Πρωθυπουργού και ξένου αρχηγού κράτους ενώ, όπως αποδείχθηκε, η σχετική συνάντηση ουδέποτε είχε γίνει; Ίσως να είμαστε πολύ καλύτερα αν δεν απολαμβάνουμε τέτοια ενημέρωση.

ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
  
Στην Ελλάδα σήμερα είναι πολύ μπερδεμένα τα θέματα «Δεξιά» κι «Αριστερά», «πρόοδος» και «συντήρηση». Με ποια λογική η Αριστερά εκφράζει την πρόοδο και την αλλαγή, όταν βλέπουμε ότι σήμερα τα κατεξοχήν και με ταμπέλα αριστερά κόμματα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, υπεραμύνονται οτιδήποτε έρχεται από το παρελθόν. Δεν δέχονται καμία αλλαγή, φοβούνται το καινούριο, τρέμουν τα ανοιχτά σύνορα, τρομοκρατούνται από την παγκοσμιοποίηση και ότι ακούν καινούριο, που δεν είναι μέσα στα χνάρια των δικών τους, ακόμα και ιδεολογικών, θεσφάτων το βλέπουν σαν μια απειλή. Άρα δεν θα μπορούσα ποτέ να δεχτώ εγώ σήμερα πια ότι η Αριστερά αποτελεί πρόοδο και αλλαγή. Μπορεί να αποτελεί σαν έννοια ότι η Αριστερά θα πρέπει να είναι ανατρεπτική, αλλά στην Ελλάδα η Αριστερά δεν είναι ανατρεπτική!
Από την άλλη μεριά η Δεξιά στην Ελλάδα είναι υπερσυντηρητική και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι πατερναλιστικά συντηρητική, δηλαδή θεωρεί ότι φροντίζει σαν πατερούλης τον κόσμο. Κανείς δεν σέβεται του κόσμου την ιδία αντίληψη και νοοτροπία! Κι όλοι εκπλήσσονται όταν βλέπουν σε διάφορες δημοσκοπήσεις μερικές περίεργες αντιδράσεις του κόσμου. Δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα πριν από καιρό μία έρευνα που είχε γίνει, όπου το 75% των Ελλήνων ήταν εναντίον της παγκοσμιοποίησης και το 93% δεν ήξερε τι είναι! Νομίζω ότι αυτό δείχνει χαρακτηριστικά την κατάσταση, γιατί ο κόσμος «βομβαρδίζεται» από μηνύματα ανθρώπων που ούτε οι ίδιοι που τα μεταδίδουν καταλαβαίνουν τι γίνεται γύρω τους… Εγώ πολλές φορές δεν πηγαίνω σε συζητήσεις, κυρίως τηλεοπτικές, διότι δεν έχει νόημα η συζήτηση!
  
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ;
  
Για τουλάχιστον τρείς μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απεργούν. Και η σχετική υπηρεσία (ραδιοτηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία) δεν προσφέρεται. Πέραν του ότι, όπως αποκάλυψε σχετικός έλεγχος, οι απεργοί αμείβονται περίπου  κανονικά - μετατρέποντας έτσι την θεωρητική "αγωνιστική κινητοποίηση" σε αργομισθία - οι πολίτες εξακολουθούν μέσω λογαριασμών ΔΕΗ να πληρώνουν το σχετικό τέλος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Που ακούσθηκε όμως τέλος δίχως την παροχή της αντίστοιχης υπηρεσίας; Το τέλος είναι πάντα ανταποδοτικό. Εφ όσον δεν υπάρχει προσφερόμενη υπηρεσία η είσπραξή του είναι προφανώς παράνομη. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε μηνύσει τον Μπούς και τον Μπλέρ για τον πόλεμο στο ...Ιράκ! Γιατί τώρα όλοι σιωπούν;

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είναι Πρόεδρος του "forum για την Ελλάδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου