Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ, ΟΕΟ;

Γράφει ο Νίκος Χατζηνικολάου
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πολιτικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, το σκάνδαλο της Siemens, οδηγείται τελικά, με μεγάλη καθυστέρηση, στην τελική φάση της διερεύνησής του με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. 
Και ενώ όλοι ανέμεναν ότι ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας θα έκανε την ύστατη στιγμή μια ειλικρινή προσπάθεια να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και τιμωρία των ενόχων,προκειμένου να εκτονωθεί έστω και προς στιγμήν η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ....
υπόθεση υπήρξε απογοητευτική. 

Επελέγησαν τέσσερις κατά τεκμήριο «τελειωμένοι» πολιτικοί, δύο από την «πράσινη» και δύο από τη «γαλάζια» παράταξη, για λόγους ισορροπίας των πολιτικών εντυπώσεων και προτάθηκε η παραπομπή τους. Από τους 12 που «φωτογράφιζε» το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, φθάσαμε στους 4! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ούτε λόγος για έλεγχο στα ταμεία των κομμάτων. 
Αλλωστε, ποιος ξεχνά ότι, ενώ ο Θεόδωρος Τσουκάτος παραδέχθηκε πως εισέπραξε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο μάρκα από τα μαύρα ταμεία της Siemens και ενώ τα στελέχη του λογιστηρίου του Κινήματος τον επιβεβαίωσαν πλήρως, η Βουλή δεν κάλεσε ποτέ τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να καταθέσει; Θα μου πείτε: 
Γιατί, μήπως κάλεσαν τον Κώστα Καραμανλή να καταθέσει για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου; Τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του και η «βεγγέρα» κατέληξε σε πανηγυρισμούς του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής επειδή... τον γνώρισε!
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι τα δύο μεγάλα κόμματα αποφάσισαν να κλείσουν άρον-άρον την υπόθεση της Siemens, γιατί απλούστατα αγγίζει τον σκληρό ηγετικό τους πυρήνα. Αγγίζει τα ίδια τα ταμεία τους. Η κάθαρση που επιζητεί και αναμένει η ελληνική κοινωνία δεν θα γίνει ποτέ. 
Ο συμψηφισμός και η συγκάλυψη αποτελούν γι’ άλλη μια φορά την απάντηση του πολιτικού συστήματος στην απαίτηση των πολιτών για παραδειγματική τιμωρία και δήμευση των περιουσιών των επίορκων πολιτικών. 
Πώς, άλλωστε, μπορεί να περιμένει κανείς γενναίες και ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες εξυγίανσης του δημόσιου βίου από τους ίδιους εκείνους πολιτικούς που είτε πρωταγωνίστησαν στο σκηνικό της διαφθοράς, είτε το ανέχθηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια; ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ φαεινότερον ότι το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσει να αυτοπροστατεύεται. 
Την «πληρώνουν» και θα την «πληρώνουν», για τα... μάτια του κόσμου, μόνον ορισμένοι «τελειωμένοι» πολιτικοί, που το σύστημα δεν τους χρειάζεται πια και που -κυρίως- οι ίδιοι δεν μπορούν να το «εκβιάσουν» αποτελεσματικά. Δείτε ποιους μας «δίνουν», για να... διασκεδάσουν την αγωνία μας για κάθαρση και θα καταλάβετε!
ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο θέμα της Siemens αποδεικνύουν αυτό που η στήλη έχει ισχυρισθεί εδώ και πολύ καιρό. Η κρίση στην οποία βυθίζεται η χώρα είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και δευτερευόντως οικονομική. Τα προβλήματα της οικονομίας μας, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα αντιμετωπισθούν. 
Και η χώρα τελικά θα σωθεί. Η κοινωνία μας, όμως; Θα ξαναβρεί τον βηματισμό της; Θα αποκτήσει ξανά την ηθική ραχοκοκαλιά των αρχών και των αξιών που μας οδήγησαν στις επιτυχίες του παρελθόντος; Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα για τη χώρα. Και από την απάντηση που θα δώσουμε πρώτοι εμείς, οι απλοί πολίτες, θα εξαρτηθούν όλα. 
Και θα σαρωθούν όλα! Οσα και όσοι σήμερα μας πληγώνουν... Διαφορετικά, δεν υπάρχει δρόμος, δεν υπάρχει οδός..


http://anti-ntp.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου