Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Γιατί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ένα χρόνο τώρα, δεν προχωρούν την εξεταστική επιτροπή για τις σπατάλες στην υγεία;


skylakakis dapanes farmakon Θόδωρος Σκυλακάκης1Το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος προαναγγέλλει ειδικό νόμο με ποινικές διώξεις για όσους θα υπερσυνταγογραφούν και μιλά σήμερα για συμφέροντα και παράσιτααποτελεί απόδειξη ότι η σπατάλη και η υπόγεια συναλλαγή στον τομέα της υγείας συνεχίζεται ακόμαχωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για όσα γίνονται τώρα και προπαντός για όσα έχουν γίνει στο παρελθόν.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει εδώ και ένα χρόνο τηνσύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία να διερευνήσει ποιες συγκεκριμένες εταιρίες και πρόσωπα έκαναν εξωπραγματικές υπερτιμολογήσεις και υπερσυνταγογραφήσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες όλων των διαθεσίμων ελεγκτικών αρχών, με βάση και τις νέες τιμές που έχουν επιτευχθεί και να αναζητήσει αν το προϊόν των υπερκερδών που αποκόμισαν κάποιοι κατέληξε σε χέρια δημόσιων λειτουργών ή πολιτικών προσώπων.
Η ζημιά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός από τις πρακτικές αυτές είναι της τάξεως των πολλών δισεκατομμυρίων και αν το θέμα ερευνηθεί μέρος των χρημάτων μπορεί να επιστρέψει στα δημόσια ταμεία, με τις διατάξεις των νόμων για το μαύρο χρήμα και τον αδικαιολόγητο πλουτισμό. Επιπροσθέτως η έρευνα του παρελθόντος θα μειώσει άμεσα και πολύ δραστικότερα τις τρέχουσες υπερσυνταγογραφήσεις και υπερτιμολογήσεις απ’ ό,τι ο όποιος νόμος που υπόσχεται ότι θα φέρει στο μέλλον ο κ. Λοβέρδος.
Δυστυχώς τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επέλεξαν να θάψουν το θέμα στέλνοντας και το λογαριασμό για την σπατάλη στην υγεία (όπως και τόσους άλλους), στους φορολογούμενους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου