Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ισχυρό το ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο και 11 έδρες για τη Ντόρα


Χαράς ευαγγέλια στο στρατόπεδο του Υπ. Οικονομικών για νέα δημοσκόπηση που θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα από μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από πολιτικά γραφεία, το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλή τον Ε.Βενιζέλο παρουσιάζεται ισχυρός αντίπαλος της ΝΔ με τη διαφορά στις 3 ποσοστιαίες μονάδες !
Η Βουλή παραμένει εννεακομματική και σε αυτήν τη δημοσκόπηση με τη ΔΗΜΑΡ τρίτο κόμμα, το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ σε πτώση και τα κόμματα Καστανίδη και Καμμένου να μπαίνουν στη Βουλή οριακά. Ενώ, Χρυσή Αυγή και Οικολόγοι Πράσινοι χάνουν το εισητήριο της εισόδου.
Τέλος ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ μπαίνουν σχετικά εύκολα.
Να σημειώσουμε ότι αυτή η δημοσκόπηση είναι η 1η μετά την επίθεση που δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και την εμπλοκή του ονόματος του συζύγου της στο κουίζ του εκατομυρίου. Τα αποτελέσματα φαίνεται να την ευνοούν όμως (3,6% – 11 έδρες), αυξάνοντας την συσπείρωση του κόμματός της, όπου σύμφωνα με ανθρώπους της εταιρείας που διενήργησε τη δημοσκόπηση αποτελεί την υψηλότερη μαζί με του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.
Ενισχυμένη παρουσιάζεται η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βόρεια Ελλάδα σε Κομοτηνή, Έβρο, Καβάλα, ακόμη και Σέρρες. Ενώ, αρκετά ισχυροποιημένη παρουσιάζεται στην Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική. Τέλος, εντύπωση προκαλεί το ενδεχόμενο έδρας στην Έυβοια λόγω ανόδου των ποσοστών και καραμπόλας του εκλογικού νόμου.
Σημείωση: Κάτι μου λέει ότι την επομένη της δημοσκόπησης ο Μπένι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου