Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πληρώνω τον γάμο με την Ντόρα Πολιτικές σκοπιμότητες επικαλείται ο κ. Ισίδωρος Κούβελος και ζητεί την αποπομπή του δικαστικού κ. Π. Νικολούδη


Πληρώνω τον γάμο με την Ντόρα
Στα ναυπηγεία Ναντζίνγκ της Κίνας, όπου έχει παραγγείλει το πλοίο (μεταφοράς ξηρού φορτίου, όπως όλα όσα έχει) για το οποίο έδωσε προκαταβολή 1 εκατ. δολαρίων, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (αριστερά) με συνεργάτη του 


Την άμεση διαβίβαση της υπόθεσής του στον εισαγγελέα, για να μπορέσει εκεί να αποδείξει την αθωότητά του, ζητεί πλέον από την Παρασκευή ο κ. Ισ. Κούβελος, ο οποίος από τις αρχές της εβδομάδας κατηγορείται ότι παρέβη τη νομοθεσία περί «πόθεν έσχες». Ο σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη υπογραμμίζει μιλώντας στο «Βήμα» πως το «αμάρτημα» που πληρώνει είναι το ότι είναι παντρεμένος με την αρχηγό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, επισημαίνοντας πως αν δεν υπήρχε αυτή η σχέση του με την πολιτικό, κανείς δεν θα τον ενοχλούσε για μια απλή κίνηση κεφαλαίου στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Ταυτόχρονα καταλογίζει ευθύνες στον πρόεδρο της Αρχής για τον έλεγχο του «βρώμικου» χρήματος κ. Π. Νικολούδη τονίζοντας ότι τον έπληξε ανεπανόρθωτα όταν έδωσε στη Βουλή την πληροφορία πως «βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ».

«Μ
ε μια κίνηση που, αν δεν περιείχε δόλο, δηλώνει τουλάχιστον ανικανότητα, ένας ανώτατος δικαστικός πλήγωσε τόσο την επαγγελματική μου όσο και την ολυμπιακή μου ταυτότητα. Ο κ. Νικολούδης θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ήδη και αφού δεν το έπραξε θα έπρεπε να τον έχει αποπέμψει ο πολιτικός του προϊστάμενος» υπογραμμίζει μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, επισημαίνοντας: «Ενας πεπειραμένος δικαστικός μπέρδεψε τους βουλευτές με τους συζύγους βουλευτών, μπέρδεψε τα ευρώ με τα δολάρια, μπέρδεψε την Ελβετία με το Λονδίνο. Δεν μου άρεσαν ποτέ οι θεωρίες συνωμοσίας, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι έγιναν τόσo πολλές αστοχίες και εσφαλμένοι χειρισμοί συμπτωματικά σε εμένα που έχω παντρευτεί συγκεκριμένη πολιτικό».
Ο κ. Π. Νικολούδης δέχθηκε συνεργάτη της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη στο γραφείο του την περασμένη εβδομάδα και τον πληροφόρησε ότι δέχθηκε επώνυμη καταγγελία για την κίνηση του 1 εκατ. δολαρίων μία ημέρα πρoτού σταλεί το έμβασμα από τράπεζα του Κολωνακίου! Το όνομα του καταγγέλλοντος δεν αποκαλύπτεται, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνεται ότι τις ημέρες που το ζήτημα αυτό βρισκόταν στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας ένας βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός τηλεφωνούσε σε ανώτατους δικαστικούς και υπογράμμιζε ότι «ο κ. Νικολούδης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του»!

«Εφερα 5 εκατ. ευρώ»
Ο κ. Κούβελος βρέθηκε την Παρασκευή αντιμέτωπος και με την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία ερευνώντας τα σχετικά στοιχεία αποκάλυψε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες» τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Λονδίνο, στον οποίο κατέληξε το επίμαχο έμβασμα.
«Παρ' ότι αναγνωρίζεται πως δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο τη σπίλωση της συζύγου μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Ως εδώ! Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή» απαντά ο κ. Κούβελος επιμένοντας ότι όλα γίνονται επειδή είναι παντρεμένος με την κυρία Μπακογιάννη.
Ολος ο θόρυβος δημιουργήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Κούβελος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη ναυτιλία από το 1974, ρευστοποίησε μετοχές που κατείχε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μέσω ελληνικής χρηματιστηριακής έστειλε σε τράπεζα στο Λονδίνο 1 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή για ένα πλοίο του που ναυπηγείται στην Κίνα.
«Κανείς δεν κάλεσε ούτε εμένα ούτε τη χρηματιστηριακή εταιρεία με την οποία συνεργάζομαι για διευκρινίσεις προτού δοθεί το όνομά μου στη δημοσιότητα, ενώ δεν δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα άλλων επιχειρηματιών που το ίδιο διάστημα έβγαλαν στο εξωτερικό μεγαλύτερα ποσά. Κανείς δεν ρώτησε να μάθει ότι το ίδιο διάστημα έχω φέρει στην Ελλάδα πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν έγιναν όλα αυτά; Γιατί έχω υποπέσει στο αμάρτημα να παντρευτώ πολιτικό» σημειώνει ο κ. Κούβελος και προσθέτει:
«Από τότε που παντρεύτηκα την Ντόρα έχω μπλέξει σε μια απίστευτη γραφειοκρατική περιπέτεια. Εχω προσλάβει ειδικό υπάλληλο για να συμπληρώνει κάθε χρόνο τις δηλώσεις "πόθεν έσχες", παρακολουθώντας τις σχεδόν καθημερινές πράξεις μου στο Χρηματιστήριο».

Κληρονόμος της Αρεοπαγίτου!
Αυτό που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι η οικογένεια Κούβελου κατείχε τον 19ο αιώνα τη μισή Αθήνα και όλη την περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. Οι πρόγονοι του επιχειρηματία δώρισαν στον Δήμο Αθηναίων όλη την περιοχή κάτω από τον Παρθενώνα, η οποία στο παρελθόν ονομαζόταν Κουβελαίικα, στην οποία περιλαμβανόταν και ολόκληρη η Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
«Δωρίσαμε την Αρεοπαγίτου στο κράτος για να αγοράσει αργότερα διαμέρισμα ο Ακης»χαριτολογούν ακόμη στις οικογενειακές συγκεντρώσεις τους...


Προτιμήσεις
Αμερικανικά ομόλογα και blue chips του Dow Jones
Την εποχή που όλοι οι έλληνες επενδυτές επέλεγαν ελληνικά ομόλογα, ο κ. Ισ. Κούβελος επένδυε σε αμερικανικά ομόλογα και σε μεγάλες εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει στη Βουλή ως σύζυγος πολιτικού.
Μάλιστα αν δεν ρευστοποιούσε τις μετοχές που κατείχε ως τον Μάρτιο του 2011 για να καταθέσει την προκαταβολή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη ναυπήγηση πλοίου, θα είχε πρόσθετο κέρδος περίπου 300.000 δολαρίων.
Το 2009 απόκτησε 10.000 μετοχές σε ξένο νόμισμα στην Εθνική Τράπεζα, 2.000 στην Automatic Data, 9.000 στην Paycex Inc., 2.500 στην Altria Group Inc, 4.070 στην AT&TINC, 5.000 στην Duke Energy Corp., 2.000 στην Eli Lilly & Co, 29.500 στη Ford Motor Co, 2.500 στην Johnson & Johnson, 5.000 στην Kraft Foods Inc, 2.500 στη McDonald's Corp, 38.800 στη Navios Maritime, 5.000 στην Pfizer Inc και 4.370 στη Verizon Communication, συνολικής αξίας κτήσης 2.007.088,12 δολαρίων. Το 2009 ο κ. Κούβελος εκποίησε και 32.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας αντί 559.544,2 δολαρίων.


Δραστηριοποίηση στη ναυτιλία και στον αθλητισμό
Από το 1976 ναυλώνει βαπόρια
Ο κ. Ισ. Κούβελος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και φοίτησε στο Α' Γυμνάσιο Πλάκας. Το 1972 αναχώρησε για σπουδές στα ναυτιλιακά στο Λονδίνο και φοίτησε στη Σχολή Εξωτερικού Εμπορίου και στο Πολυτεχνείο Λονδίνου όπου ειδικεύτηκε στη ναυλομεσιτεία και στη διαχείριση πλοίων. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλεψε σε ελληνική εφοπλιστική εταιρεία στη βρετανική πρωτεύουσα, μέσω της οποίας ανεδείχθη. Σε ηλικία μόλις 21 ετών έγινε ο νεαρότερος μεσίτης πλοίων που έγινε αποδεκτός στο Διεθνές Κέντρο Ναυλώσεων του Λονδίνου.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 και ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία Sougerka Maritime Co. Ltd, ασχολούμενη με ναυλώσεις και αγοραπωλησίες καθώς και με διαχείριση πλοίων ως το 1998. Εκείνη τη χρονιά ίδρυσε τη δική του ναυτιλιακή εταιρεία στο ίδιο αντικείμενο, με έδρα τον Πειραιά, με την επωνυμία ISK Shipping Ltd, την οποία διευθύνει ως και σήμερα.
Εναν χρόνο αργότερα ιδρύει την ISK Shipping and Agencies Ltd με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με αντικείμενο την πρακτόρευση των πλοίων και συνολικές αναθέσεις περί τις 450 ετησίως για λογαριασμό πλοίων ελληνικών και ξένων συμφερόντων. Το 2001 ιδρύει στη Μομπάσα της Κένυας την εταιρεία Express Shipping Logistics Ltd (ESL) που συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες της Ανατολικής Αφρικής στις θαλάσσιες μεταφορές.
Το 2006 εξελέγη από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008). Το 2009 στις εκλογές της ΕΟΕ εξελέγη πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και θα είναι αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το προσεχές καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου