Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα... Ο Βενιζέλος ήταν Φιλελεύθερος, γελοίοι!!!

Ο 7χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το θείο του Ελευθέριο Βενιζέλο στο πατρικό του σπίτι της Χαλέπας το 1925
Προ ημερών καυτηριάσαμε την απόπειρα του εκπροσώπου της Ακροδεξιάς ΝΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου να «οικειοποιηθεί» την πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου, ευρισκόμενος στα... Χανιά για εκδήλωση του σαμαροαποκόμματος. Επισκεπτόμενος λοιπόν το ιστορικό σπίτι του Εθνάρχη στη Χαλέπα, κατέφυγε σε σαμαροφληναφήματα, επικαλούμενος την... προγιαγιά του Σαμαρά, Πηνελόπη Δέλτα και τις οικογενειακές της σχέσεις με το Βενιζέλο... Το ότι ο Εθνάρχης υπήρξε σφοδρός αντίπαλος της Ακροδεξιάς και Λαϊκο-Δεξιάς της εποχής του, που τον μίσησε και τον πολέμησε, οργανώνοντας μέχρι και απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του, πέρασε στα... ψιλά της ανύπαρκτης ιστορικής μνήμης του Μάξιμου και των συν αυτώ...

Όμως, στον ξένο «αχυρώνα» του Φιλελευθερισμού του Βενιζέλου μπήκαν και άλλα... «γαϊδούρια» και καμώνονται τους πολιτικούς του «επιγόνους»! Πρόκειται για τους Πασοκτζήδες, που έχουν καπηλευθεί όσο κανείς άλλος τη μνήμη και την πολιτική παράδοση του βενιζελισμού. Και τούτο, λόγω των... ονομάτων! Δηλαδή, επειδή ο γιος του Βενιζέλου, Σοφοκλής συνεργάστηκε με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Γεώργιο στα πλαίσια της «Ένωσης Κέντρου» τη δεκαετία του 1960 (πολιτική κίνηση που ευοδώθηκε με τις προσπάθειες κυρίως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), οι Πασοκοκάφροι διεκδικούν ανιστόρητα και ξεδιάντροπα ότι είναι οι... «συνεχιστές» της ιδεολογίας του Εθνάρχη!!! Με αυτήν την προπαγάνδα πλάνησαν και τους Κρητικούς, μετά τη Χούντα, και «αφαίμαξαν» πολιτικά το νησί (τα τελευταία χρόνια, οι Κρήτες έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν την ιστορική γκάφα στην οποία περιέπεσαν και να επαναπροσδιορίζουν τον πολιτικό προσανατολισμό τους...)

Τόσο προς τα Ακροδεξιά παπαγαλάκια του σαμαρισμού όσο και προς τα λωβοτομημένα Καφράκια του ανδρεοπαπανδρεϊσμού, η απάντησή μας είναι κοινή: 

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η μεγαλύτερη αυτή πολιτική φυσιογνωμία μετά την Εθνική Παλιγγενεσία, ουδεμία σχέση είχε τόσο με το «σοσιαλισμό» όσο και με την «ακροδεξιά» πατριδοκαπηλία των σαμαροφρόνων. Υπήρξε Ηγέτης του Κόμματος των Φιλελευθέρων (έτσι μετονόμασε ο Βενιζέλος το «Κόμμα των Ξυπολήτων», που είχε ιδρύσει ο παππούς του Κων/νου Μητσοτάκη και γαμπρός του Εθνάρχη, Κωστής στα τέλη του 19ου αιώνα) και απεχθανόταν ό,τι εκφράζουν σήμερα η ΝΝΔ του Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ.

Αν λοιπόν θέλει κάποιος να αναζητήσει φυσικούς πολιτικούς κληρονόμους του Βενιζέλου, δεν θα τους βρει ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΝΔούλα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη είναι οι αυθεντικοί εκφραστές του βενιζελισμού, και αυτό -όσο και αν ενοχλεί τους αντιπάλους τους- είναι η μόνη αλήθεια που σέβεται την Ιστορία και τους πρωταγωνιστές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου