Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Δήλωση της προέδρου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρας Μπακογιάννη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

   


«Πέρασαν 190 χρόνια από την ημέρα που κηρύχθηκε η ελληνική επανάσταση, η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ελεύθερου και ανεξάρτητου ελληνικού έθνους-κράτους. Ενός πολιτικού και εθνικού πλαισίου πρωτόγνωρου για τα ελληνικά δεδομένα, και από τα πλέον πρωτοποριακά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την εποχή που εμφανίστηκε.
Σε μόλις 10 χρόνια θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια απ' το μέγα αυτό ιστορικό γεγονός, που είχε πανευρωπαϊκό αντίκτυπο και που άλλαξε οριστικά όχι μόνον τη μοίρα της Ελλάδας, αλλά και το χάρτη καθώς και την ιδεολογική, πολιτική και κοινωνική πορεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και, γενικότερα, της εγγύς Ανατολής.
Για τη «Δημοκρατική Συμμαχία» -και για μένα προσωπικώς- το φετινό μήνυμα πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο: Αυτήν, την τελευταία δεκαετία πριν γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία, πρέπει να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε οριστικά την κρίση και να αναμορφώσουμε την Ελλάδα, απαλλάσσοντάς την από τις παθογένειες που συνόδευσαν ως τώρα τον εθνικό μας βίο.
        Οφείλουμε να μετατρέψουμε αυτή τη δεκαετία στην τελική περίοδο ολοκλήρωσης των εθνικών στόχων, όπως τους οραματίστηκαν οι πατέρες του Έθνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου