Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήσεων συνέχεια…

Με επιστολή του από λίγο ο κ. Βασίλης Φωτάκης παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία
Ο Βασίλης Φωτάκης ξεκίνησε από τη ΜΑΚΙ ενώ στη συνέχεια υπήρξε Υπεύθυνος στην Πάτρα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και μετέπειτα της ΝΔ ο κος Φωτάκης καταγγέλλει μέσω της καυστικής του επιστολής την ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ για συντεχνιακή λογική για λογική αποκλεισμών, μεμψιμοιρίες και δισταγμούς.

Διαβάστε όλη την επιστολή παρακάτω.
Πάτρα 1-12-2010
Προς:
ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ
Κοιν
Γραφείο Προέδρου
Γραμματέα Νέας Δημοκρατίας
Βουλευτές νομού Αχαϊας
πολιτευτές

Δήλωση παραίτησης και διαγραφής
Ύστερα από 17 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας μου σε όλους τους αγώνες και μάχες που δόθηκαν από την έως τώρα μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ήρθε η ώρα να πω το μεγάλο ΟΧI. Μάχες που δόθηκαν είτε μέσα από τις τάξεις τις ΜΑΚΙ μαθητής ακόμα, είτε έπειτα μέσα από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ως φοιτητής, είτε μέσα από την ΟΝΝΕΔ και τέλος από την Νέα Δημοκρατία. Υπηρετώντας πάντα τα φιλελεύθερα ιδεώδη από θέσεις ευθύνης σαν Υπ. Πόλης της οργάνωσης στην Πάτρα και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Ως μέλος της Κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και έως πρότινος ως μέλος της Κεντρικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και γραμματέας του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.
Ήρθε η ώρα να πω ΟΧΙ στη συντεχνιακή λογική και στη λογική των αποκλεισμών, στις μεμψιμοιρίες και δισταγμούς που διακατέχουν την ηγεσία και τα συν αυτής στελέχη, να πω ΟΧΙ στη περιχαράκωση της οργάνωσης σε στενωπούς και ιδεοληψίες, να πω ΟΧΙ αρνούμενος να γίνω συνένοχος με τη συμμέτοχη μου και τη σιωπή μου, σε μια Νέα Δημοκρατία που αγωνίστηκα μαζί με χιλιάδες άλλους τίμιους και αγνούς συνέλληνες πολίτες να ανήκω σε ένα σχηματισμό που συνεχώς με τις επιλογές και τις πολιτικές που ακολουθεί να συρρικνώνει το όλον έως τώρα όπως εκφραζόταν της Φιλελεύθερης παράταξης.
Δυστυχώς ένα χρόνο μετά από την ανάληψη της νέας ηγεσίας από τον κ. Α. Σαμαρά, μέσα από μια πρωτόγνωρη και δυναμική συμμέτοχη πολιτών σε διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας αντί να λειτουργήσει ως άρμα, όπου με όλους πάνω, θα εξέφραζε ύστερα από μια βαριά ήττα ξανά ολόκληρη τη κοινωνία με νέες πλέον πολιτικές λογικές, οράματα και με αξιώσεις πολιτικής επικράτησης σε όλα τα επίπεδα: κοινωνικά, εθνικά, οικονομικά, Πολιτιστικά και πολιτισμικά είδαμε ακριβώς όσα προανέφερα, με αποτέλεσμα την εκλογική εν τέλει συρρίκνωση του κόμματος.
Δυστυχώς οι αυλικοί της Ρηγίλλης δεν έλαβαν το παλμό των χιλιάδων Νεοδημοκρατών, ούτε ανάγνωσαν το μήνυμα των τελευταίων τους επίλογων και πολιτικών, στη πρώτη εκλογική μάχη (που δόθηκε και κάτω από αντίξοες συνθήκες για το ΠΑΣΟΚ) έτσι η ήττα τελικά ήρθε αναπόφευκτα.
Ούτε η συμμετοχικότητα και ο ανοιχτός διάλογος έγινε πράξη, ούτε τα όργανα λειτούργησαν ποτέ υπέρ της σύνθεσης απόψεων, ούτε το συνέδριο έδωσε την ώθηση της ανασύνθεσης και ανασύνταξης του κόμματος, ούτε οι μεγάλες αποφάσεις που κληθήκαμε να υπερασπιστούμε ήταν προϊόν διαβούλευσης, απλά απόφαση του Πρόεδρου και των σύμβουλων του.
Η περιχαράκωση αυτή λοιπόν και η απομόνωση του κόμματος από το λαό με αναγκάζει να θέσω τον εαυτό μου εκτός αυτού, ζητώντας τη διαγραφή μου παράλληλα από τα μητρώα του κόμματος.
Θεωρώ χρέος μου απευθυνόμενος στους συναγωνιστές μου έως σήμερα να πω τούτο: Αδέρφια μου δεν σας πρόδωσα, ούτε σας άφησα μόνους όλους εσάς που τόσα χρόνια μαζί αγωνιστήκαμε, αλλά μη μου ζητάτε να προδώσω τα πιστεύω μου και τους ιδέες που μέχρι χθες από το ίδιο μετερίζι αγωνιστήκαμε. Εμείς δεν αλλάξαμε …, ούτε σας καλώ να πράξετε το ίδιο με μένα, ούτε συναισθηματικά κάποιοι να με ακολουθήσετε στην απόφαση μου αυτή, σας καλώ όμως από όπου επιλέξετε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε να μη προδώσετε τα ιδανικά της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης πού όλοι εμείς γαλουχηθήκαμε συνεχίζοντας με το ίδιο σθένος που το κάνατε έως σήμερα.

Φωτάκης Βασίλειος

Πηγή:  http://xorisfimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου