Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

«Κατσάδα» Στρος Καν στη ΝΔ

«Μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιμήκυνση χωρίς να θέσουμε νέους όρους»

«Δε με αφορά που δεν ψηφίσατε. Θα στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα, αν αποφασίσετε να το στηρίξετε», είπε ο Ντομινίκ Στρος Καν με ιδιαίτερα επικριτικό ύφος απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

«Χωρίς το πρόγραμμα ήσασταν στο χείλος του γκρεμού. Ποιος ήταν υπεύθυνος δεν θα το αναπτύξω εγώ, νομίζω πάντως ότι η κατάσταση ήταν κακή επί δεκαετίες. Αλλά θυμηθείτε ότι φτάσατε σε σημείο να μην μπορείτε να αναχρηματοδοτήσετε τον προϋπολογισμό σας. Θα φτάνατε σε στάση πληρωμών», είπε ο κ. Στρος Καν και πρόσθεσε:

«Θα ήταν προτιμότερο να είχατε συνειδητοποιήσει την κατάσταση, τώρα μπορείτε να πείτε ότι ήρθαμε για να αποφύγουμε την πτώση στο γκρεμό. Είναι ένα εγχείρημα δύσκολο για το μέσο πολίτη, αλλά είμαι αισιόδοξος».

Η ενημέρωση του επικεφαλής του ΔΝΤ στην επιτροπή της Βουλής «έβγαλε» πάντως κάτι πολύ ενδιαφέρον, όταν δήλωσε ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιμήκυνση της αποπληρωμής, χωρίς να ζητήσουμε νέους όρους».

Διατύπωσε πάντως τη βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα θα πετύχει, αρκεί να μην εκτροχιαστεί από απρόβλεπτες δυσάρεστες εξελίξεις σε επίπεδο παγκόσμιο ή ευρωζώνης.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Στρος Καν εξέφρασε την επιθυμία να ξανάρθει σύντομα στην Ελλάδα και να συνεχιστεί ο διάλογος που ξεκίνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου