Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ - ΔΡΑΣΗΣ Πιο κοντά Μπακογιάννη - Μάνος


Το προσκλητήριο Σαμαρά εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται με καχυποψία από τους άλλους ενοίκους της πολυκατοικίας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η σύμπλευση της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, με στόχο τη δημιουργία φιλελεύθερου μετώπου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενόψει των νέων εκλογών θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα με επικεφαλής τρίτο πρόσωπο.
Κοινή συνισταμένη για την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Μάνο, όπως προκύπτει από χθεσινές παρεμβάσεις τους, είναι ότι δεν χρειάζεται μέτωπο της Κεντροδεξιάς αλλά ένα μέτωπο των δυνάμεων με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, στο οποίο εντάσσουν και το ΠΑΣΟΚ. Σε μια έμμεση απάντηση και στον κ. Σαμαρά που περιέγραψε το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως μάχη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς με την αντιευρωπαϊκή Αριστερά, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «δεν υπάρχουν πλέον οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και οι διαφορές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς».
«Μία είναι η διαχωριστική γραμμή. Είναι μεταξύ αυτών οι οποίοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να μείνει στο ευρώ, και μπορεί και πρέπει να μείνει μέσα στην Ευρώπη, και αυτών οι οποίοι επιτρέπουν στον εαυτό τους τον λαϊκισμό της δραχμής», ήταν το δικό της μήνυμα, επιμένοντας ότι με τις κάλπες της 6ης Μαΐου ο λαός έδωσε «εντολή συνεργασίας» σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ, εξάλλου, εξουσιοδότησε την κ. Μπακογιάννη να συζητήσει κάθε πρόταση για συνεργασίες.
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Μάνος ανέφερε ότι εάν ναυαγήσουν οι προσπάθειες για να κυβερνηθεί «άμεσα και αποτελεσματικά» η χώρα, τότε η Δράση θα βοηθήσει με τις δυνάμεις της «να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο ενιαίο φιλευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό μέτωπο (Δράση, ΔΗΣΥ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις που, αρνούμενες την πραγματικότητα, μας οδηγούν αναποφεύκτως έξω από την Ευρώπη». Ο ίδιος, εξάλλου, έχει αμφισβητήσει δημόσια την αξιοπιστία της πρόσκλησης του κ. Σαμαρά για συνένωση της Κεντροδεξιάς, ενώ δηλώνει ότι θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτό το προσκλητήριο εάν γινόταν από άλλο αρχηγό της ΝΔ, προκρίνοντας την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου