Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Μα καλά! Η Ντόρα στηρίζει Τσίπρα;


Ο γάμος του Αντώνη Σαμαρά με τη Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε παρουσία στενών συγγενών και φίλων σε μια σεμνή ολιγόλεπτη τελετή. Το “χαρούμενο” κλίμα ήταν ολοφάνερο παρά τα βλοσηρά βλέμματα και τη γενικότερη ατμόσφαιρα. Μιλούσε η Ντόρα, στο άπειρο το βλέμμα του Σαμαρά και αντίστροφα.


του Στρατή Μαζίδη
Τα χαμόγελα ελάχιστα και αυτά μόνο από την κα Μπακογιάννη. Όχι τυχαία…
Το ύφος πιστού κατά την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή του Αντώνη Σαμαρά, εξ ίσου όχι τυχαίο…
Κακά τα ψέμματα, ο γάμος είναι λευκός, με αμμωνιαζόλ όπως βλέπαμε στις παλιές ταινίες. Μόνο ο Ντίνος Ηλιόπουλος έλειπε για να προσθέσει “δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”.
Ο Αντώνης Σαμαράς την κάλεσε όχι γιατί το ήθελε αλλά γιατί έτσι που τα έκανε κατόρθωσε μόνος του να στριμωχθεί στη γωνία. Βλέποντας τον παλμό της κοινωνίας που δείχνει πως οδεύουμε στην οριστική σάρωση των δύο μέχρι πρότινος κομμάτων εξουσίας, πήρε το σφουγγάρι του και άνοιξε την πόρτα σε όλους. Μέχρι και τον πάλαι ποτέ ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. υποδέχθηκε κατά το ήμισυ βάζοντας μέσα ακόμη και τον τσεκουράτο.
Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως τα πράγματα πολύ πιθανόν να μην είναι ευχάριστα στις 17/6. Ο ελληνικός λαός έχει αγανακτίσει με τις παρεμβάσεις της Μέρκελ, με το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο που επιμένει να παρερμηνεύει το μήνυμα της 6ης Μαΐου, θα λάβει αναγκαστικά αφού δεν πάνε χρονικά άλλο πίσω όλα τα φοροχαράτσια και πλέον έχει φτάσει σε τέτοιο οριακό σημείο ώστε να μην έχει τίποτε να χάσει.
Ο κος Σαμαράς όμως έχει να χάσει αρκετά. Μαζεύει λοιπόν σπυρί σπυρί όλο τον σκορπισμένο υδράργυρο μπας και τον ξαναβάλει στο σπασμένο κομματικό θερμόμετρο, τον τρίψει και ξεπεράσει την υποθερμία του. Διαφορετικά οι ψίθυροι της 7ης Μαΐου θα μετατραπούν σε απαιτήσεις και γκρίνιες σε τέσσερις μόλις εβδομάδες.
Η κα Μπακογιάννη πάλι δεν οδηγήθηκε στη Νέα Δημοκρατία για να εισέλθει απλά στη Βουλή. Αυτό μπορούσε να το πετύχει συμπράττοντας με τον Στέφανο Μάνο. Η κα Μπακογιάννη επανήλθε στο κόμμα έχοντας στο νου της την επόμενη μέρα και συγκεκριμένα τη 18η Ιουνίου.Γνωρίζει πολύ καλά πως παρά το σκηνικό που δημιουργούν τα μέσα, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική και ότι είναι πάρα πολύ πιθανό το βράδυ της 17ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα με τα έως τώρα ισχύοντα. Αυτό όμως θα σημάνει το τέλος του Αντώνη Σαμαρά και την άτυπη ρεβάνς της οικογένειας Μητσοτάκη. Τέτοια ευκαιρία ούτε στον ύπνο της.
Εξ ου και τα χαμόγελα της κας Μπακογιάννη κατά τη γαμήλια τελετή. Γιατί από το 1% (2,5% το έκανε η Κρήτη) της ΔΗΣΥ, θα κερδίσει αυτό που δεν κατάφερε να αποκτήσει το 2009. Βέβαια, το τι κόμμα (αν υπάρχει) θα παραλάβει μετά τις 17 Ιουνίου επανερχόμενη σε ένα σόι στο οποίο αρκετοί την βλέπουν τρίζοντας τα δόντια τους είναι ένα άλλο ενδιαφέρον ερώτημα. Δικό της πρόβλημα όμως.
Ένα είναι το σίγουρο. Η Ντόρα δε γύρισε τυχαία. Ο Αντώνης το ξέρει. Η Ντόρα πήρε όλα όσα ήθελε. Ο Αντώνης έδωσε όλα όσα του ζήτησε τα οποία αφαίρεσε από άλλους που τα είχαν κερδίσει με το σπαθί τους.
Μια απορία έχω μόνο. Μέσα στο φάκελο στο παραβάν θα ρίξει Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου