Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η πολιτική "αμνησία" του Κιλτίδη και η επιστροφή του στην πολυκατοικία της ΝΔ...



 Καλά λένε ότι πρόκειται για πολυκατοικία. Μεταγραφή του Κώστα Κιλκίδη από τον... υποβιβασμένο ΛΑ.Ο.Σ στη Νέα Δημοκρατία. 
Ό πρώην υπουργός, όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, είχε στείλει σαφές μήνυμα στον Σαμαρά. Στην επιστολή του έριχνε ευθύες βολές στο πρόεδρο, αναφερόμενος για εκκαθαρίσεις. Στην επιστολή του τότε έγραφε "Ο κ. Σαμαράς και οι περί αυτόν στη ΝΔ επιδίδονται σε εσωτερικές αναδιατάξεις και εκκαθαρίσεις, στο πλαίσιο εμφύλιου πολέμου που μαίνεται μεταξύ προσώπων, ούτε καν ομάδων", τονίζει στη δήλωσή του και ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι ως προς την κίνησή του αυτή "δεν χωρούν περαιτέρω ερμηνείες, καθώς η ουσία αυτής είναι αυτονόητη. Πρέπει να διαφυλάξω την προσωπική μου τιμή και αξιοπρέπεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ανασύνταξης του πολιτικού συστήματος".
Ο βουλευτής παράλληλα σημειώνει ότι δύο φορές τους τελευταίους έξι μήνες εκχώρησε τη συνείδησή του στις επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ "επιδεικνύοντας ανοχή και καρτερικότητα εν ονόματι της ιστορίας της παρατάξεως" και αφήνει να εννοηθεί ότι η μία περίπτωση που υποχώρησε ήταν το δασικό νομοσχέδιο και η δεύτερη η καταψήφιση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτά περιγράφονταν στο μνημόνιο της τρόικας.
"Ιδιαιτέρως δεν ήθελα επ’ ουδενί η παράταξή μου και ο ίδιος να αρνηθούμε να δούμε κατάματα την αλήθεια για την οικονομική διάσωση της χώρας", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Κιλτίδης, και καταλήγοντας τονίζει: "Είμαι υποχρεωμένος, καταλήγει, να δεχθώ την απόφαση-απαίτηση των πολιτικών μου φίλων και συναγωνιστών και να διαχωρίσω τη θέση μου από την ΝΔ του κ. Σαμαρά, αποχωρώντας από την κοινοβουλευτική της ομάδα και τα κομματικά όργανα".
Τι λέει τώρα ο Κιλτίδης «Η ΝΔ είναι το σπίτι μου», ανέφερε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και παραδέχθηκε ότι συζητάει με τη ΝΔ. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς, όπου εκλεγόταν στο παρελθόν με τη ΝΔ (στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος με τον ΛΑ.Ο.Σ. στην Α΄Θεσσαλονίκης).
Παράλληλα, ο κ. Κιλτίδης υποστήριξε ότι έπρεπε να επιτευχθεί μια προγραμματική σύγκλιση του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ και όλοι οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε εκλόγιμες θέσεις.
Τι να σχολιάσεις.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου